Kia XCeed Modeli Türkiye’de Satışa Sunulmaya Başladı

0

Güney Koreli otomotiv üreticisi olan Kia’nın Franfurkt’taki tasarım ofisinde geliştirdiği ve Slovakya’daki fabrikasında üreterek Avrupa pazarına sunduğu SUV modeli Kia XCeed nihayet Türkiye pazarında da satışa sunuldu. Temellerini aldığı Ceed modelinden 44 mm daha yüksek bir platforma sahip olan olan araç 1.826 mm’lik bir genişliğine de 26 mm kadar da artış katmış.

Tek donanım ve motor seçeneğine sahip olan XCeed’in iç tasarımına baktığımız zaman ise konsol bölgesine konumlandırılan 12.3 inç’lik büyüklüğündeki dijital gösterge ekranı bizi karşılıyor. Ayrıca 10.25 inç’lik bilgi eğlence sistemi, standart olarak bulunan yan deri koltuklar, sunroof ve LED ön, 3D LED stoplarda SUV modelin öne çıkan detayları arasında yer alıyor. Belirtmekte fayda var ki Apple CarPlay ve Android Auto desteği bulunan bilgi eğlence sistemine aynı anda iki telefon birden bağlantı sağlayabiliyor.

 

Kia XCeed Fiyatı

Ülkemizde tek donanım paketi ve tek motor seçeneği ile satışa sunulan aracın kaputunun altında ise 1.6 litrelik hacime sahip bir turbo dizel motor konumlandırılmış. Bu motor XCeed modeline 136 beygirlik bir güç ve 320 Nm tork değeri sağlıyor. Ayrıca aracın çift kavramaya sahip olan 7 ileri vites sistemi ve yarı otomatik şanzımanı da XCeed ile standart olarak geliyor.

0’dan 100 km/s hıza ulaşmasını sadece 10.1 saniye gibi bir sürede ulaşan aracın maksimum hız değeri ise Kia tarafından 198 km/s olarak açıklandı. Ülkemizde en yüksek donanım seçenekleri ile tek bir seçenek olarak satışa çıkan Kia XCeed Fiyatı ise 248.900 TL olarak açıklandı. Araç hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak ve XCeed modelini daha yakından tanımak için size en yakın Kia showroom’unu ziyaret edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası