Toyota LQ Sürücüyle Duygusal Bir Bağ Oluşturacak

0

Kısa bir zaman önce tanıtılan Toyota konsept otomobili LQ sürücüsüyle duygusal bağ kurarak, sürüş deneyimini kişiselleştirmeyi amaçlıyor. Dünyaca ünlü otomobil firması, konsept aracının yapay zeka destekli asistan ile sürücüsüne yardımcı olabileceğini ve dahası sürücüyle duygusal bağ kurabileceğini iddia ediyor. Araç, Yui adlı yetenekli ve yapay zekâ destekli asistanla beraber geliyor.

Toyota Yapay Destekli Yui İçin İddialı

Toyota, Yui adındaki yapay zekâ destekli asistanın, sürücüyle duygusal bağ kurabileceğini ifade ediyor. Bunun sonucunda ise, aracın son derece kişisel bir sürüş sunması hedefleniyor.

Araç sahip olduğu yapay zekâ destekli asistan sayesinde, sürücünün enerji seviyesinden yola çıkarak, ona yönlendirmeler yapabilecek. Şirket, araç sahip olduğu ileri teknoloji sayesinde sürücünün ihtiyaçlarına anında yanıt verebilecek ve böylelikle her sürücü benzersiz bir deneyim yaşayabilecek, diyor. Şirket, temel hedefini ise, bu yolla araç ve sürücü arasında çok güçlü bağların kurabilmesi, olarak gösteriyor.

Toyota LQ, yapay destekli asistanı Yui ile sürücülerine konforlu ve tamamen kişisel bir sürüş deneyimi sunuyor. Yui, sürücünün duygusal durumuna göre, inisiyatif alarak farklı görevleri yerine getirebilecek. Söz gelimi, akıllı koltuk uyanıklığı ve rahatlama işlevi Yui tarafından yerine getirilecek. Ayrıca, sürücünün o an ki durumuna göre, müzik seçimleri yine Yui’nin görevleri arasında yer alacak.

Akıllı Koltuk Özelliği

Yui, araçtaki sürücünün neler hissettiğini nasıl anlıyor? Bu, aracın koltuğunun özel yapısı sayesinde mümkün oluyor. Koltuk, hava keselerine sahip. Sürücü yorgunsa, uyanık kalmasını sağlamak için, hava keseleri soğuk havayla dolacak. Eğer sürücünün o an rahatlamaya ihtiyacı varsa, hava keseleri daralarak, sürücünün rahatlaması sağlanıyor. Ayrıca, otomatik sürüş ve park etme özelliği oldukça dikkat çekiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası