Toyota Spor Model Gelişim Sürecini Kısaltacak

0

Son zamanlar da Japon otomotiv devi Toyota, ürün geliştirme ve stratejileri konusunda basın ile bolca bilgi paylaşır oldu. Markanın Avrupa kolu CEO’su Johan van Zyl, yaptığı yeni açıklama da TNGA platformunun yeni modüler yapısı sayesin de artık spor otomobillerin daha kısa sürede geliştirilip satışa sunulacağını doğruladı. Yabancı bir kaynağa yaptığı açıklama da Johan van Zyl; ”Geliştirilen proje sürülerini minimum seviyeye indirmek ve hızlı işlem gördürmek en büyük motivasyonlarımızdan birisi oldu. Eminim ki Toyota gelecekte otomobil gelişim süreçlerini en düşük seviyeye çekebilecek.” dedi.

Toyota Spor Model Gelişim Sürecini Kısaltacak

Geçtiğimiz aylarda markanın da yeni spor modeller üzerin de çalıştığına dair duyumlar almıştık. Yeni Supra hakkında çalışmalar yapan ekibin, Celica ve MR2 modellerini de elden geçirmek istediğinin haberini yapmıştık hatta. Sonrasın da ise şirket CEO’su yaptığı açıklama da Coralla Hatcback’e GR imzalı bir hibrit hot hach türevinin gelebileceği müjdesini de vermişti.

Toyota Spor Model Gelişim Sürecini Kısaltacak

Toyota Pazara Yeni Bir Soluk Getirecek

Johan van Zyl, açıklamaları şu şekilde devam etti; ”TNGA platformu duygusal bir tasarım geliştirmenin yanı sıra, iç ve dış tasarımda da çeşitlilik uygulamamızı ve geliştirmemize olanak sağlıyor. Toyota C-HR modeli ile otomotiv pazarına yeni bir soluk getirdiğimize inanıyorum. Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Dakar Rallisi’nde boy gösterecek olan Gazoo modelimiz ile de Toyota çok daha heyecan verici bir duruma gelecek. Marka bu duyguları ve heyecanı müşterilerine daha yakından hissettirmek istiyor. Yeni Toyota Supra’da bunun bir örneğidir.” dedi.

CEO, yeni nesil GT86’nın da Subaru birlikte tekrardan geliştirileceğini de doğruladı. Japon ikilinin 2.4 litrelik motora geçip 260 beygirlik güçlere kavuşacağı da şimdilik söylentiler arasında. Ayrıca ağırlık merkezlerinin de daha aşağıya çekilmesi beklenen GT86 ve Subaru BRZ modellerinin de 2021’de gelmesi planlanıyor.

Toyota Spor Model Gelişim Sürecini Kısaltacak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası