Yeni Toyota Corolla Hibrit Türkiye’de Üretilecek

0

Otomotiv dünyasının merakla beklenen modellerinden olan Japon devi Toyota’nın Corolla Sedan modeli 12. nesli, bir çok yenilik ve donanım seçenekleri ile tanıtıldı. Yeni nesil ile birlikte gelen otomobilin hibrit versiyonu ise Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’da bulunan fabrikasında üretilecek. İlk modellerini 2019 yılının Ocak ayında göreceğimiz Yeni Toyota Corolla Hibrit modeli, C-HR hibrit modelinden sonra Türkiye’de üretilecek markanın ikinci hibrit modeli olacak. Otomobilde kullanılacak olan hibrit motoru ise C-HR modelinden tanıdığımız, 122 beygirlik güç üretimine sahip 1.8 litrelik hacimli hafif hibrit motor olacak. Türkiye pazarında 1.6 litrelik hacime sahip bir de benzinli motor ile satılacak olan aracın şanzıman seçeneği ise 6 ileri manuel veya CVT şanzıman olarak da satın alınabilinecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Açıklaması;

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Yeni Toyota Corolla Hibrit modelinin üretileceği tesisi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise; ”Tüm otomotiv pazarında aynı anda seri üretime geçecek olan Corolla Sedan Hibrit modelini inceleme ve kullanma imkanı buldum. Ülkemizde ilk defa bu sınıfta bir otomobil üretimi gerçekleşecek. Tüm sektörde diğer motor seçeneklerinin yerini alan bu teknolojinin Türkiye’de üretilecek olması oldukça önemli. Biz de hükümet olarak bu tarz projelere ve yatırımlara öncelik tanıyoruz. Bu fabrika geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 280.000’lik kapasitesinin %90’ını ihraç etti ve ülkemiz içindeki yatırımlarına devam ediyor. Corolla Hibrit modeli de ocak ayın da üretim bandından inecek ve şubat ayı itibariyle de ülke pazarında satışa sunulacak. Ayrıca bu otomobil Türkiye’den de 100’den fazla ülkeye ihraç edilecek.” ifadelerine yer verdi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Hiroshi Kato Açıklaması;

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Hiroshi Kato

CEO Hiroshi Kato üretilecek olan Yeni Corolla’nın, ülkede ilk üretimi gerçekleşen 7. nesil Corolla modeli ile aynı heyecan ile üretileceğini belirtiyor. Bu durumun markanın Türkiye’ye duyduğu güvenin aslında bir parçası olduğunu söyleyen Hiroshi Kato; ”Tüm otomotiv piyasasında C-HR modeli ile birlikte elde ettiğimiz hibrit teknolojisi tecrübemizi en iyi şekilde Yeni Corolla modeline aktaracağız. Sakarya’da bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikamız, markamızın Avrupa’da bulunana en yüksek üretim hacmine sahip fabrikasıdır. Yıllık üretimini gerçekleştirdiğimiz 280.000 adetlik üretimimizin %90 gibi oranını da 100 farklı ülkeye ihraç ediyoruz ve Türkiye ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyoruz. 2019 yılında da Yeni Corolla modeli hedeflerimizi gerçekleştirmemiz de büyük bir rol üstlenecek.” ifadelerine yer verdi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt Açıklaması;

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt

Markanın Türkiye pazarında Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su görevini başarıyla devam ettiren Ali Haydar Bozkurt ise, Yeni Corolla modelini büyük bir heyecanla beklediklerini belirtti. CEO Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla modelinin Türkiye ve Toyota için önemini vurgularken şu ifadelere yer verdi; ”Markamızın Corolla modeli, Toyota için büyük bir önem teşkil ediyor. Ayrıca ÖTV teşviği kapsamında yer alan Yeni Corolla’nın ülkemizde üretilecek olması ayrı bir gurur kaynağımız oldu. C-HR modeli ile birlikte ülkemizi hibrit teknolojisiyle tanıştıran ve sevdiren bir marka olmayı başardık. Müşterilerimizin de Corolla’yı hibrit versiyon ile görmeyi istediklerini biliyorduk.” dedi.

Ayrıca CEO Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamalar da Yeni Toyota Corolla Hibrit modelinin yerli üretim olmasının avantaj yarattığını da belirtiyor. Ülkemiz insanlarının Corolla modelini de oldukça beğendikleri belirten Ali Haydar Bozkurt modelin kamu aracı olarak da kullanılabileceğine de inanıyor. CEO Bozkurt açıklamalarına ise şu şekilde devam etti; ”Toyota Corolla modeli ülkemiz insanı tarafından geçmişten günümüze oldukça sevilen bir marka olmayı başardı. Corolla modelinin yıllık satış rakamları 1990 – 2003 yılları arasında 14.000 civarında iken, bu rakam 2015 senesinden sonra 34.000 adetli seviyelere kadar ulaştı. 2016 ve 2017 yıllarında ise filo satışlarını hariç tuttuğumuz da Corolla markamızın en çok tercih edilen modeli olmayı başardı. Yeni Corolla modeli ve hibrit seçeneklerimiz ile birlikte bu başarının giderek artacağına hiç şüphem yok. Ayrıca yerli üretim bu otomobilimizin kamu aracı olarak da tercih edilmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası