Toyota Bugüne Kadar 15 Milyon Hibrit Model Sattı

0

Bugünlerde otomotiv markalarının elektriklenme planlarını çok sık duyuyoruz. Tamamen elektrikli modellerin yanı sıra, hibrit modellere olan ilgide azımsanmayacak kadar çok. Herkes geleceğin otomobillerinin elektrikli modeller olduğunu biliyor fakat Toyota buna daha önce inanan markalardan biri. İlk Prius modelini 1990’lı yıllarda piyasaya süren otomotiv devi elektrikli modellerin gücünü çok daha öncesinden görmüş.

Aradan geçen 20 yıllık süre ve elektriklenme sürecinin hız kazanması sonrasında Toyota’nın bu geçen zaman da ne kadar başarılı olduğunu da gördük. Otomotiv devi bu süreçte dünya çapında toplam da 15 milyon adet hibrit model satışı gerçekleştirmiş. Gerçekleşen bu satışların ise 2.8 milyon adeti Avrupa pazarında gerçekleşmiş. Toyota’nın Avrupa’da hibrit konusunda en başarılı olduğu ülke ise Birleşik Krallık.

Otomotiv devi yaşanan salgına rağmen Mart ayında İngiltere’ye toplamda 356 bin adet adet hibrit model göndermiş. Genel tabloya baktığımızda Toyota’nın ülkedeki hibrit satışları da oldukça umut verici. Otomotiv devinin İlgiltere’de sattığı otomobillerin %66.1’lik kısmını da tamamen hibrit modeller oluşturuyor.

Toyota ilk hibrit otomobil planını 25 yıl önce eyleme geçirmişti. Takeshi Uchiyamada ve ekibi önderliğinde başlayan proje en az hava kirliliğine sahip olan aracı üretmek için kolları sıvadı. Ekip 1997 yılında da Prius modelinin örtüsünü kaldırdı. Markanın otomotiv dünyasına kazandırdığı 15 milyonluk hibrit otomobillerle ise 120 milyon tonluk CO2 emisyonunun önlendiği bilgisi de verildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası