2019 Toyota Auris Gün Yüzüne Çıktı

0

Bu yıl 120.’si düzenlenen Paris Otomobil Fuarı her yıl olduğu gibi bu yılda tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Fuara katılan otomotiv üreticileri yeni modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuara Japon otomotiv üreticisi de katıldı ve 2019 Toyota Auris modellerinin yanı sıra Avrupa pazarında Avensis’in yerini alan Camry’de modelini de tanıttı. Yeni Auris modelleri ile ziyaretçilerin beğenisini üzerine çeken Japon marka, modelin hatcback ve statin wagon versiyonlarını tanıttı. Auris Station Wagon modelini çok sık ülkemizde görmesek de 2014-2016 yılları arasında Auris Touring Sports adı altında bir dönem satışa çıkmıştı.

2019 Toyota Auris Gün Yüzüne Çıktı

Alışagelmiş Auris modellerine göre tamamen elden geçirilen otomobil, rakipleri gibi etkileyici ve modern bir havaya kavuşmayı başarmış. Ayrıca aracın mekanik aksamında da büyük değişimler yaşanmış. TNGA platformu üzerine gelişim gösteren aracın hatcback versiyonu eski versiyona oranla 40 mm, Station Wagon ise 58 mm uzunluk kazanmış. Bu saye de aks mesafesini araçta hatrı sayılır miktarda artmış ve iç mekanda da genişmeleye sebep olmuş.

2019 Toyota Auris Gün Yüzüne Çıktı

2019 Toyota Auris modelinin ağırlık merkezi de eski versiyona göre 10 mm daha aşağıya çekilmiş. Bu atakla birlikte otomobil, dinamik bir sürüş karakterine bürünmüş. Aracın tüm versiyonların da ise çok noktadan bağlantısı bulunan arka süspansiyon da artık standart olarak sunulmuş. Toyota verdiği bilgide aracın artık %60 oranında daha rijit bir yapıda olduğunun, bu sayede de yol tutuş oranlarının da geliştiğinin özellikle altını çiziyor. Üstelik edinilen bilgilere göre tüm bu olumlu gelişmeler, konfor kaybı da yaşanmadan gerçekleşmiş.

2019 Toyota Auris Gün Yüzüne Çıktı

2019 Toyota Auris Detay

Otomobilin motor seçeneklerine bakarsak bizi ilk karşılayan 114 beygirlik güce sahip 1.2 litrelik hacimli turbo benzinli motor oluyor. Benzinli motor seçeneğine ek olarak, 2019 model de 2’de farklı hibrit ünite bulunuyor. Hibrit üniteler ise 1.8 ve 2.0 litrelik hacimlere sahip olacak. Bu hitrit ünitelerin beygir güçleri ise 1.8’de 120 beygir, 2.0 litrelik hacimde ise 178 beygir olarak açıklandı. Yeniliklere ve donanım kısmına ise göz gezdirmek gerekirse; ”LED ön farlardan kablosuz telefon şarjına, head-up display bilgi eğlence sisteminden cam tavana kadar bir çok seçenek yeni modelde karşımıza çıkıyor.” Ayrıca bu opsiyonlar haricinde listede JBL sistemi (8 hoparlörlü), elektrikli bagaj kapağı gibi lüks donanımlar da yerini almış. Yeni versiyonların ne zaman piyasaya sürüleceği ise önümüzdeki günler de kesinlik kazanacak.

2019 Toyota Auris Gün Yüzüne Çıktı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası