2019 Toyota Prius AWD-e Resmen Tanıtıldı

0

Bugünlerde otomotiv sektörünün odak noktası olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sürprizler hiç bitmiyor. Japon otomotiv devi Toyota ilk olarak teaserlerini yayınladığı 2019 Toyota Prius AWD-e modelini AWD platformu ile pazara sunmaya hazırlanıyor. Otomobilin adında yer alan ”e” takısından da anlaşılacağı gibi, Prius kendine has elektrikli bir güç aktarımına sahip olacak. Otomobilin arka kısımına konumlandırılan bu motor, Prius AWD-e modeline 69 km/s hıza kadar güç üretimi sağlayabilecek. Ayrıca Japon mühendislerin geliştirdiği yazılım sayesinde de arka tekerler yol tutuşunu da destekleyecek.

Son zamanlar da Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden SUV ve Crossover çılgınlığı henüz dinmemişken Toyota şansını Prius AWD-e ile deneyecek. Aslında Japon devi yeni otomobiline o kadar güveniyor ki Prius satışlarının %25’ini artık AWD-e modelinin kapsayacağını düşünüyor. Her ne kadar SUV ve Crossover eğilimi her geçen gün artsa da elektrikli modellerinde tercih edilme yüzdesi yabana atılacak cinsten değil. Bu yüzden küçük bir Crossover modelinden daha büyük iç hacimlere sahip ola elektrikli bu otomobili çokta yabana atmamak gerekiyor.

2019 Toyota Prius AWD-e Resmen Tanıtıldı

2019 Toyota Prius AWD-e

Otomobilin genel tasarıma baktığımız zaman Prius Prime esintilerini görmek çok da zor değil. Fakat Toyota yeni elektrikli otomobiline küçük güncellemeler ve dokunuşlar uygulayarak Prius AWD-e modelini kendine has bir görünüme de kavuşturmuş aslında. Süpersonik kırmızı bir renk seçeneğine ek olarak elektrik fırtına mavisi bir renkle de satın alınabilecek Prius AWD-e modeli ayrıca markanın L Eco olarak bilinen giriş seviyesi ile LE, XLE ve Limited markalarını da temel alacak.

2019 Toyota Prius AWD-e Resmen Tanıtıldı

2019 Toyota Prius AWD-e modeline baktığımız zaman yeniden elden geçirilmiş bir konsol bölgesi bizi karşılıyor. Konsol bölgesinde 4.2 inç’lik yapıda bir ekran ve elektrikli modele özel menüler de müşterilere sunuluyor. Ayrıca tüm Prius modellerinde de Toyota Safety Sense P paketi standart olarak her araçta yer alacak. Japon devi henüz otomobilin fiyatları hakkında bir bilgi paylaşmadı. 2019 yılında asfalta ineceğini bildiğimiz otomobilin fiyatlarının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

2019 Toyota Prius AWD-e Arka

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası