Toyota’dan Hava Taksisi Girişimine 394 Milyon Dolarlık Yatırım

0

Girişim destekli bir hava ulaşım şirketi olan Joby Aviation, beş kişilik olan pilotlu hava taksileri üretimine girişme kararı almıştı. İnsanlık için oldukça önemli yeniliklerden biri olacak firmanın bu girişimine karşılık bir hamle de Toyota firmasından gelmiş oldu. Çünkü Toyota, firmanın bu harika tasarım fikrine karşı, onlarla işbirliği içinde olmak istediklerini belirterek bir yatırım yapma kararında bulundu. Bunun neticesinde ise Toyota Joby Aviation işbirliği içerisinde, Toyota tarafından yapılan 349 milyon dolarlık bir yatırım yer buldu. Artık sürekli bir bilgi alışverişi içerisinde olacak olan iki dev firma, ürünün gelişimi için ortak güçlü hamleler yapmaya başlayacaklar.

Joby Aviation, elektrikli araç teknolojisine önem verdiği için, hava araçlarının bu sistemle çalışması yönünde bir adım atacak. Toyota firması ise, madalyonun diğer tarafında ürün geliştirme, maliyet hesaplamaları, yüksek kalite ve üretim bilgileri gibi çalışmalarını, Joby Aviation firması ile paylaşacak. Teknolojinin ilerlemesiyle, kullanımı kolay olan hava araçlarının tasarlanması konusunda firmalar, artık hayal güçlerini oldukça ileri seviyelere taşımaktadır. Bu firmalardan biri olan Toyota’nın da hava ulaşımı konusunda önemli hedefleri bulunmaktaydı. Toyota CEO’su Akira Toyoda’da, bu işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada, bu yöndeki isteklerinden açıkça bahsetti.

Hava Araçlarına Diğer Firmaların Bakış Açısı

Japon devi Toyota firması, hava ulaşımı araçları konusunda attığı bu önemli somut adımla, oldukça önemli bir girişime imza atmış oldu. Fakat hava ulaşımı konusundaki hedeflerin sadece Toyota’ya ait bir durum olmadığının da altını çizmemiz gerekir. Çünkü Toyota’nın dışında Hyundai ve Rolls Royce gibi büyük firmalarda, uçan elektrikli otomobil üzerine çeşitli projelere yer veriyorlar. Joby Aviation firması ve Toyota, eğer ortaya harika bir iş çıkarmayı başarırlarsa, bu diğer firmalar içinde önemli bir motivasyon ve ilham kaynağı oluşturacak. Tasarlanmak istenen hava aracının hem oldukça sessiz çalışan ve hem de tek şarj ile 240 kilometre yol kat edebileceği belirtiliyor. 5 koltuklu olacak aracın en yüksek hızının ise 330 kilometreyi bulacağı tahmin ediliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası