Toyota Highlander Avrupa’da Satışa Sunulacak

0

Japon otomotiv üreticisi Toyota‘nın hibrit SUV kategorisinin en büyük ve en geniş aracı olan Highlander modeli Avrupa topraklarına girmeye hazırlanıyor. Hali hazırda markanın Avrupa pazarında satışa sunduğu araçlar RAV4 ve C-HR modelleri. Önümüzdeki yıl itibariyle Yaris Cross modelinin de üretim bandından inip Avrupaya açılması hedefleniyordu. Toyota Highlander modelinin de bu pazara giriş yapması markanın Avrupa’daki ürün gamını daha da arttırmış olacak.

Toyota Highlander

2021 itibariyle Avrupa pazarındaki yerini alması hedeflenen hibrit SUV model, toplam da 4.950 mm’lik bir uzunluğa sahip. Sıra dışı tasarımı ve premium işçiliği ile ön plana çıkan araç toplamda şoför de dahil toplam da 7 kişilik bir model. Her yolcu için geniş bir iç mekan vadeden SUV model ikinci sıra koltukların 180 mm ön kısıma gelmesi ile üçüncü sıra koltuklara daha fazla iç mekan vadederken, arka koltuk da ki yolcularında araca iniş ve binişlerini daha pratik bir hale getiriyor.

Toyota Highlander

Toplam da 658 litrelik büyük bir bagaj alanı sunan SUV modelin, ikinci sıra koltuklarının yatması ile bu alan 1.909 litreye kadar çıkabiliyor. Aracın bagaj kapağı ise ayak sensörü ile açılabiliyor. Hazır iç mekandan bahsetmişken Toyota Highlander’in zengin donanım seçeneklerine de değinelim. Hibrit modelde öne çıkan donanım seçenekleri ise şu şekilde;

  • 12.3 inç’lik Multimedya Sistemi
  • Ön Cama Yansıyabilen Gösterge Paneli
  • Apple CarPlay ve Android Auto Desteği
  • Kablosuz Şarj
  • Koltuk Havalandırması
  • İç Dikiz Aynası

Toyota Highlander

Toyota Highlander Motor

Aracın kaputunun altında ise 2.5 litrelik hacime sahip bir Atkinson çevrimi benzinli motor yer alıyor. Bu motor 4. nesil hibrit teknolojisine sahip olan, arka ve ön kısıma konumlandırılan elektrikli motorlar ile destekleniyor. Arka kısımda yer alan elektrikli motor SUV modelin AWD-i özelliği ile birlikte sürücüsüne 4 çeker sistemini de sunuyor. Aracın bataryaları ise 2. sıra koltuklarına altına gizlenmiş.

Toyota Highlander

Toyota Highlander Güvenlik

Elektrik desteği ile birlikte sınıfının en iyi CO2 salınımına sahip olan Highlander da 4 farklı da sürüş modu yer alıyor. Bunlar; eco, normal, sport ve arazi şartlarında kullanılmak üzere geliştirilen ”trail” seçenekleri. Hibrit motoru ve geliştirilen yalıtım sistemiyle sessiz ve konforlu bir sürüş sunan araç, Toyota Safety Sense güvenlik sistemine ile de desteklenmiş. Bu sistemin içerisinde de; yaya ve bisiklet algılama, ön çarpışma önleme, hız sabitleme, şerit takip, otomatik yanan uzun farlar gibi bir çok güvenlik seçeneği yer alıyor. Toyota Highlander modelinin Avrupa satış fiyatlarının ne olacağı konusunda ve ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu an için belirsizliği korumakta.

Toyota Highlander

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası