Michelin 10 Tesisinde Maske ve Siperlik Üretimi Yapacak

0

Corona Virüs salgınının yaratmış olduğu tahribat devam ederken, hastalığa karşı başlatılan uluslararası mücadele de aynı hızda devam ediyor. Bir çok otomotiv devinin sağlık sektörüne ve solunum cihazı üretimine yaptığı yatırımlar devam ederken sevindirici bir haber de Michelin’den geldi.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden bir tanesi olan Fransız devi Michelin, bu zamanlarda en önemli ihtiyaçlardan olan maske ve siperlik üretimine başladı. Avrupa’da bulunan 10 tesisini cerrahi maske üretimi için hazır hale getiren şirket, önümüzdeki haftalar içerisinde de Corona Virüsü mücadele kapsamın da Kuzey Amerika’da bulunan üretim tesislerinin de sağlık malzemeleri üretimi konusunda hazır hale getirileceğini belirtti.

Haftada 1 Milyon Maske Üretilecek

Michelin tesislerinden cerrahi maske ve siperliklerin yanı sıra, sürdürülebilir maske üretimi için de kolları sıvamış durumda. Sürdürülebilir maskeler yani; OCOV® FMP1 ve FMP2 türü bu maskeler değiştirebilir filtreli sayesinde 100 defa kullanım ömrüne sahipler. Mayıs ayına kadar hafta da 1 milyon adet maske üretmeyi hedefliyen Fransız devi, Temmuz ayına kadar da 5 milyondan fazla maske üretimi gerçekleştirecek.

Aslında Michelin’in sağlık sektörüne bulunduğu destekler bunlarla da sınırlı değil. Hastanelerden gelen talepler doğrultusunda sterilize edilebilir siperlik, solunum cihazları, tıbbi cihazlar, hasta konumlandırma yastığı,  el dezenfektanı gibi bir çok projede Michelin aktif rol oynamaya devam ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası