Kia Artık 3 Kapılı Otomobil Üretmeyecek

5

Otomotiv sektörü liderleri, 3 kapılı hatchback ve coupe modellerinden birer birer vazgeçiyor. Geçtiğimiz haftalar da İspanyol otomotiv devi SEAT’da 3 kapılı Leon (Leon SC) modelinin artık üretilmeyeceğini duyurmuştu. SEAT’dan sonra Kia’da artık 3 kapılı modellere son vereceğini duyurdu. Markanın geçtiğimiz günler de tanıtımını gerçekleştirdiği Yeni Kia Ceed’den sonra ortaya çıkan ”3 kapılı versiyonu gelir mi?” sorularına da marka son noktayı koymuş oldu.

Markayı yakından takip edenler bilirler Kia, geçtiğimiz dönemlerde ProCeed adlı 3 kapılı bir model satıyordu. Hatta bu otomobil Türkiye’ye de ayak bastı ve iki jenarasyonu ile satışa sunuldu. Fakat pek başarılı satış adetlerine ulaşamamıştı. Yeni Ceed ailesinden de 3 kapılı model çıkartıldı ve hatchback, station wagon ve shooting brake versiyonları müşterilerin beğenisine sunuldu.

3 Kapılı Model Talebi Neredeyse Bitti

Markanın Avrupa tasarım şefi olan Gregory Guillaume’de 3 kapılı modellerden vazgeçilmesi sonrası açıklamalar da bulundu. Gregory Guillaume; ”Yeni jenarasyonlu Kia Ceed’in, ProCeed versiyonu için de çalışmalara başlamak üzereydik. Fakat ürün departmanından gelen haberler, ProCeed’in tamamen ortadan kaldırıldığı yönündeydi. Tasarım ekibi olarak hayal kırıklığına uğrasakta malesef gerçekler böyle. Avrupa pazarında 3 kapılı modellere olan talep neredeyse yok olmuş durumda.” dedi.

Marka 3 kapılı modellere sona verse de yeni Ceed’de sportif seçenekler sunuyor. Sportif seçeneklere Kia Ceed GT modelini örnek gösterebiliriz. Otomobil hakkında detaylı bilgiler henüz gün yüzüne çıkmasa da 200 beygirlik bir güce sahip olacağını ve oldukça performans odaklı detaylara sahip olacağını öğrendik. Ayrıca GT yerine de normal bir motor isteyip, sportif görünüm sevenler için de bir Ceed GT Line versiyonu sunulacak.

Bunları da beğenebilirsin
5 Yorumlar
  1. Özkan Tunç diyor

    Bence oldukça isabetli bir karar olmuş. Bu 3 kapılı modelleri sevenleri de bir türlü anlamıyorum zaten arka koltuğa birine alacağın zaman ortalık 56 oluyor.

  2. Orhan diyor

    3 Kapılı modeller görünüm itibariyle çok şık olsalar da arkadaş o arka kısma inip binmek gerçekten işkence. Madem 3 kapılı bir model üretiyorsun koyma arkaya koltuk filan bir şey demi araç 2 kişilik olsun.

  3. Ali diyor

    Genellikle orta yaşlara ve gençlere hitap eden bir modeldi aslında hala sevenleri çok umarım tekrardan üretime alma kararı alırlar. 3 Kapılı model hastaları ülkemizde oldukça fazla.

  4. Kenan Balcı diyor

    Bu modeller her kesime hitap etmese de oldukça sevenleri vardı. Leon’dan filan bence daha güzeldi üretimden kalkmasına gerçekten üzüldüm.

  5. Harun diyor

    3 Kapılı modelleri tercih edenlerin sayısı elbette az arka tarafa biri oturmak istediği zaman resmen olay oluyor. Ama yine de büyük otomotiv üreticilerinin portföyünde bu araçlarda olmalı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası