Ferrari Portofino Türkiye’de Satışa Sunuldu

0

Geçtiğimiz yıl İtalya’n otomotiv devi Ferrari’nin Frankfurt’ta tanıtımını yaptığı ‘hardtop’ tavanlı V8 GT spor otomobili Ferrari Portofino nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Tamamen elden geçirilen yenilenmiş şaşisi sayesinde California T modeline göre daha da hafifleyen otomobil 600 beygirlik bir gücü asfalta aktarabiliyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 3.5 saniyesini alıyor. İsmini İtalya’nın Portofino şehrinden alan model, oldukça geniş iç hacmi, geniş bagaj alanı ve açılır tavanıyla dikkatleri üstünden hiç düşürmüyor.

Ferrari’nin tasarım merkezi tarafından yaratılan Portofino açılabilir hardtop tavanıyla ve akıcı tasarımı ile oldukça atik ve agrasif bir görünüme sahip. Aracın ön kısmını komple kaplayan geniş hava girişlerinin üst kısmında ise yatay olarak yerleştirilmiş LED far düzeni yer alıyor. Farların dış kısımlara doğru şekillenen hava girişleri de rüzgar sürtünmesini minimuma indirmek için aracın yan kısımlarına doğru ilerliyor. Arka kısımda ise köşe kısımlara yerleştirilen stop lambaları öndeki akımı arkaya taşıyarak otomobilin daha da güçlü görünmesini sağlamış. Arka stop uyumları ve Portofino’nun sportif hatları, düşük hızlarda bile açılıp kapanabilen tavan yuvasını da en iyi şekilde kamufle ediyor.

Ferrari Portofino İç Tasarım

Ferrari Portofino Detayları

Portofino’nun kaputunun altında ise yerine aldığı California T’nin 2016 – 2017 yıllarında ‘Yılın Motoru’ seçilen V8 bir turbo motor bulunuyor. Lakin ufak dokunuşlar ve yeni eklenen parçalar sayesinde Portofino, California T modeline oranla 40 beygir daha fazla güç üretimine sahip. Araçta tek geliştirilen ise V8’e eklenen artı beygir gücü değil. Ferrari mühendisleri V8 motorun karakterist özelliklerini de değiştirerek motor sesinde de iyileştirmek yapmış. Bu da üstü açık sürüşlerde sürücünün motoru daha da fazla hissetmesinin önünü açmış.

Ferrari Portofino Yan Görünüm

Motorda uygulanan dokunuşlar ile daha verimli bir motor ortaya çıkaran Ferrari, egzoz sistemini de baştan aşşağıya tekrardan ele almayı ihmal etmemiş. 2018 yılı içerisinde Türkiye’ye sadece 5 adet gelecek Portofino’nun Türkiye’deki başlangıç fiyatları ise 541.525 Euro’dan başlıyor. Zaten gelecek o 5 otomobil’de çoktan satılmış durumda. Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel ise yaptığı açıklamada; ”Portofino için 2018 yılında 5 adetlik bir kota belirledik. 5 adetlik kotanın satışları da zaten otomobiller gelmeden gerçekleştirildi. İlk teslimatımız mayıs ayı içerisinde olacak ve kalan araçlarda kasım ayına kadar sahiplerine teslim edilecek.” ifadelerine yer verdi.

Ferrari Portofino Arka

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası