Aston Martin Üç Kameralı Dikiz Aynası Tanıtacak

0

Aston Martin kameralı dikiz aynası kullanımı için büyük bir adım attı. Teknolojinin hızlı gelişimi otomotiv sektörünün yeni tasarımlar geliştirmesini sağlıyor. Otomotiv sektöründe kullanılan yüksek teknoloji sürücüler için de büyük rahatlık sağlayarak yeni sürüş deneyimleri yaşatıyor. Daha güvenli bir sürüş sağlamak amacıyla teknolojiyi etkin olarak kullanan otomotiv şirketlerinden Aston Martin kameralı dikiz aynası tasarımını Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’te göstermeyi amaçlıyor.

Aston Martin şirketi geliştirmiş olduğu kameraları üç dikiz aynasına entegre olarak çalışmasını planlıyor. Geliştirmiş olduğu bu tasarımı ise CES’te görücüye çıkartmayı planlıyor. Aston Martin önümüzdeki hafta düzenlenecek CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) üç kameralı dikiz aynasını ziyaretçilere göstermeye hazırlanıyor. Kameralı dikiz aynaları Nissan ve Cadillac tarafından 2015 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Aston Martin Üç Kameralı Dikiz Aynası Tanıtacak

Kameralı Dikiz Aynası Hangi Araçlarda Kullanılacak?

İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin kameralı dikiz aynası kullanacağı araçları da belirledi. Buna göre geliştirilen kameralı dikiz aynası Aston Martin ve Gentex Corporation üretimi Full Display Mirror protipini Aston Martin DBS Superleggera’da göstermeyi planlıyor. Bu teknolojinin hangi tarihlerde üretime geçeceği konusunda net tarih bildirimi yapmadı. Fakat DBS GT Zagato modelinde tek kameralı seçeneğini kullanmıştır.

Aston Martin tarafından geliştirilen kameralı dikiz aynası Full Display Mirrror (FDM) sürçüler için önemli ölçüde görüş açısı kazanmayı sağlayacak. Kameralar sürüş esnasında kör noktalarda olan hâkimiyetin tam olarak sağlanması amaçlıyor. Kameraların arızalanması veya hava koşullarının kötü olması durumunda ekran karartma aynası olarak kullanılabilecek. Aston Martin şirketi tarafından geliştirilen üç kamera sürücüye eş zamanlı bir görüntü açısı kazandıracak. Arabanın arka kısmı gösteren kameranın arabanın üst kısmında yer alacağı açıklandı. Aston Martin bu tasarımla rekabette önemli bir avantaj kazanacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası