1970 Nissan Fairlady Z432R Açık Artırmayla Satıldı

0

Açık artırmada rekor fiyata satılan 1970 Nissan Fairlady Z432R, bugüne kadar satılan en pahalı Nissan aracı olma özelliğini yakaladı. Klasik otomobil dendiğinde pek çok kişinin aklına dahi gelmeyen Nissan markasına ait 1970 Nissan Fairlady Z432R, geçen hafta yapılan açık artırmada rekor fiyata satıldı. Araç için verilen rakam bugüne kadar satılan en pahalı Nissan modeline verilen rakamı aştı.

Klasik otomobil pazarında büyük bir hareketliliğin yaşandığı 2020 başları, gelecek için de ümit veriyor. Steve McQueen’e ait Bullitt Mustang otomobilin başka bir açık arıtmada 3,74 milyon dolara satılmasının ardından BH Auction tarafından düzenlenen müzayedede 1970 Nissan Fairlady Z432R, 805 bin dolara alıcı buldu.

En Pahalı Nissan

Bu satışın ardından Nissan’ın bugüne kadar satılan en pahalı aracı 1970 model bir Fairlady oldu. Rekor fiyata satılan araç aynı zamanda en pahalı Japon otomobili unvanını almaya da hak kazandı. Standart özelliklere sahip olmayan araç, özellikleriyle ilgi çekti.

Nissan’ın Datsun adı verilen bir alt markasıyla sadece 50 adet üretilen ve yurt dışına satılan model, Avrupa ve Amerika’da hedeflenen başarıyı yakalamasına rağmen Japon hükümetinin aldığı kararlar nedeniyle geriye düştü.

Kaputun altında 4 sübabı olan, 3 karbüratörlü, S20 motorlu ve Skyline GTR ile aynı motora sahip olan araç, turuncu rengiyle dikkat çekti. İlk günden bugüne çok iyi bakılan ve orijinal hali korunan model, sahip olduğu özelliklerle en pahalı Nissan araç olma hakkını elde etti. Görüntüsü, aynaları, farları, rengi ve iç döşemesiyle bir bütün olan araba, herkesi kendine hayran bırakırken, klasik otomobil severleri harcama yapmaya yöneltti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası