Türkiye’de Elektrikli ve Hibrit Otomobil Satışı Arttı

0

Corona virüsünden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi olan otomotiv sektörü, uluslararası pazar da oldukça sıkıntılı süreçlerden geçiyor. 2020 yılı itibariyle ülkemizdeki 3 aylık rakamlar her ne kadar iç açıcı gibi görünse de önümüzdeki süreçte nasıl reaksiyonlar alacağız hep birlikte göreceğiz.

Otomotiv Distribütörleri Derneği, bir rapor hazırlayarak Türkiye’de 2020 yılının ilk 3 ayını değerlendirdi. Verilere göz gezdirdiğimiz de ise şaşırtıcı şekilde otomotiv pazarının ilk çeyrekte, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %41’lik bir yükseliş yakaladığını görüyoruz. Türkiye otomotiv pazarı %41’lik yükselmeyi otomobil pazarında yaşarken, hafif ticari kategorisine baktığımız zaman orada da %26’lık bir yükseliş yaşanmış.

Rakamsal olarak baktığımız zaman ise ilk 3 aylık süre içerisin de toplam da 124.403 adet araç satışı gerçekleşmiş. Bu adet geçtiğimiz yılın ilk 3 ayında 88.469 du. 124.403 adet araç satışının ise 99 bin 630 adedini otomobil grubu oluşturuyor. Kalan 24 bin 773 adetlik satış rakamı ise hafif ticari grubuna ait.

Elektrikli ve Hibrit Satışı Arttı

Uluslararası otomotiv pazarında elektrikli ve hibrit araçlara olan talep her geçen gün artarken, ülkemizde de bu modellere olan taleplerde artış yaşandı. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği tarafından paylaşılan verilerde bunu doğruluyor. 2020 yılının yine ilk çeyreğini ele aldığımız zaman ülkemizde %100 elektrikli modellerden 82 adet satıldığını görüyoruz. Hibrit destekli otomobiller de ise 3 aylık süreçte 3.235 adet satış yapılmış.

2020 yılının elektrikli ve hibrit satışlarını geçtiğimiz yılın ilk 3 aylık süreci ile karşılaştırdığımız da ise artış yaşandığını görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl %100 elektrikli modellerden 43 adet, hibrit destekli model satışı ise toplam da 1.810 adet gerçekleşmiş. Bu da demek oluyor ki tamamen elektrikli modellerin tercihi geçtiğimiz yıla oranla %90’luk bir artış göstermiş. Hibrit seçeneğine baktığımız zaman ise geçtiğimiz yılın ilk 3 ayına oranla, 2020 yılında hibrit araç satışın da %78’lik bir artış yaşanmış.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası