Aston Martin DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato Tanıtıldı

0

El yapımı otomobil üreticisi olan İngiliz devi Aston Martin, görseller de yer alan iki yeni modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. İlk model klasik model görünümde ki DB4 GT Zagato. Diğer süper otomobilin ismi ise DBS GT Zagato olarak açıklandı. İngiliz üretici tanıtımını gerçekleştirdiği DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato modellerinden ise sadece 19 çift üreteceğini açıkladı. 19 çift üretilecek dememizin nedeni bu araçların tek tek satışının mümkün olmadığı için. Aston Martin çift olarak satışını gerçekleştireceği otomobilleri ise DBZ Centenary Collection adı altında toplamış.

Otomobillerin çift olarak satış fiyatı ise yaklaşık olarak 6 milyon İngiliz Sterlini. Yani günümüz kurundan ele alırsak Türk Lirası karşılığı tam olarak 42 milyon TL’ye geliyor. Modern bir tasarıma sahip olan süper otomobil DBS GT Zagato modeli DBS Superleggera üzerine tekrardan ele alınmış bir otomobil. Yeniden tasarlanan aracın ön ve arka kısmında bulunan amblemlerin de ise 18 karatlık altın kullanılmış. Otomobilin DBS’ye oranla da daha farklı bir ön ızgaraya, yan kısımlar da daha da belirgin hale getirilmiş oyuklara ve tavanın tam ortasında da yeni oyukları görüyoruz. Ayrıca süper otomobil yeni görünümün de yuvarlak yeni tasarıma sahip arka farlara da kavuşmuş.

Aston Martin DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato İç Tasarım

DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato Detayları

İki otomobilin de iç kısmında kırmızı deri detayları gözlerden kaçmıyor. Ayrıca altın görünümlü malzemeler de karbonfiber bir yapı ile harmanlanarak modern ve etkileyici bir tasarım elde edilmiş. Ayrıca markanın belirttiğine göre de DBS GT Zagato ve DB4 GT Zagato modellerinin ikisinin de iç tasarımın da kullanılan bazı malzemeler de 3D yazıcı ile üretilmiş.

3D yazıcı ile üretilen malzemeye örnek olarak ise iç kısımdaki bazı altın görünümlü çelik malzemeler örnek verilmiş. Bu malzemelerin ise 3D yazıcıyla yaklaşık olarak 100 saat gibi bir süre de üretilmiş. Tabi ki bu sürenin içerisin de parlatma işçiliğinin de süresinin olduğu bilgisi verildi. Zaten el yapımı otomobiller ürettiğini bildiğimiz markanın bu iki modelde de oldukça hassas bir çalışma yürüttüklerini söyleyebiliriz. Aston Martin DBS GT Zagato modelinin kaputunun altın da ise 5.2 litrelik hacime sahip turbolu bir V12 motor konumlandırılmış. Bu motor süper otomobile ise 770 beygirlik bir güç üretme.

Aston Martin DBS GT Zagato

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası