2020 Acura TLX ve Type S Versiyonu Tanıtıldı

2

Japon otomotiv devi Honda’nın ABD, Kanada ve Hong Kong ülkelerinde faaliyet gösteren lüks markası Acura, yeni jenerasyona sahip olan 2020 Acura TLX modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Japon üretici yeni jenerasyonu ile birlikte otomobilin performanslı versiyonu olan Type S donanımını da görücüye çıkardı. 2020 modeliyle birlikte biz dize değişikliğe tabii tutulan otomobilin aks mesafesinde 99 mm, uzunluğunda ise 74 mm artış yapılmış. Kabin ile ön teker arasındaki mesafede de artış yapan Acura, aracın yüksekliğini ise 15 mm kadar azaltmış.

Araca genel hatları ile baktığımız zaman ön ızgara yapısında markanın alışagelmiş beşgen etkileyici ön ızgarası bizi karşılıyor. Sade ama bir o kadarda agrasif ve şık bir duruşa sahip olan farlar ve arka stoplar aracın güçlü yapısını ortaya çıkartmış. Ön kısımda yer alan marka logosunun etrafına ise yaya algılama sensörleri konumlandırılmış. Otomobile yan kısımdan baktığımızda ise alışagelmiş tasarımların ötesinden arka kapı kollarının, ön kapı koluna oranla daha yukarı konumlandırdığını görüyoruz.

2020 Acura TLX ve Type S

2020 Acura TLX modelini performanslı versiyonu olan Type S versiyonuna birazda göz gezdirelim. Performanslı model görsel anlamda sportif yapısını tamamen yansıtıyor aslında. Otomobilin ön ızgarası, bagaj üstüne konumlandırılan rüzgarlığı ve yan aynalarda kullanılan siyah detaylarda otomobilin karakterini ön plana çıkartıyor. Ayrıca saydığımı tüm bu parçalar opsiyonel olarak karbon fiber kaplama olarak da satın alınabiliniyor. Otomobilde standart olarak ayrıca 20 inç’lik yapıya sahip 10 bacaklı hafif jantlar yer alıyor. Yine bu seçenekte opsiyonel olarak değiştirile biliniyor.

2020 Acura TLX ve Type S

2020 Acura TLX Motor

Yeni nesil Acura TLX modelinin kaputunun altında ise bizi 2.0 litrelik hacime sahip turboşarjlı ve 4 silindirli bir motor karşılıyor. Bu motor seçeneği performanslı Type S modeli hariç tüm versiyonlarda standart olarak yer alıyor. Bu motor normal versiyonlarda sürücüsüne 276 beygirlik bir güç ve 380 Nm tork değeri sunuyor. Performanslı modelin motoruna baktığımız zaman ise çift kademeye sahip 3.0 litrelik hacime sahip turboşarjlı bir V6 motor görüyoruz. Bu motor seçeneğinin ise henüz değerleri açıklanmadı.

2020 Acura TLX ve Type S

TLX‘de olduğu gibi Type S versiyonunda da motorlar 10 ileri otomatik şanzımana sahip. Sadece performanslı model için şanzıman tekrardan ele alınarak biraz daha performans odaklı elden geçirilmiş. Performanslı modelde artı olarak bir de 4 tekerden çekiş sistemi de yer alıyor. SH-AWD isimli bu 4 tekerden çekiş sistemin normal TLX modellerinde de opsiyonel olarak sunulacağı bilgisi verildi. Konusu açılmışken standart TLX modellerinin ise önden çekiş sistemine sahip olacağını belirtmeden geçmeyelim.

2020 Acura TLX ve Type S

2020 Acura TLX Detaylar

Otomobilin iç tasarımı ile devam edelim. İç tasarımda, dışarıda olduğu gibi etkileyici ve akıcı bir tasarım bizi karşılıyor. Konsol bölgesinde sürücüyü 10.2 inç’lik boyutlardaki bilgi eğlence sistemini, alt kısımında ise özenle konumlandırılmış kontrol butonlarını görüyoruz. Oldukça şık bir iç tasarıma sahip olan otomobilin detaylarında ise tamamen alüminyum ve ahşap detaylar kullanılmış. Genel hatları ile baktığımız zaman Acura‘nın yine bizi şaşırtmadığını görüyoruz. Otomobilin dış tasarımından, iç detaylarına kadar her şey en ince ayrıntısına kadar özenle ele alınmış. Diğer detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanmasını beklediğimiz otomobilin ABD pazarındaki başlangıç fiyatının ise 35 bin dolar civarında olması bekleniyor.

2020 Acura TLX ve Type S

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. dr.birisi diyor

    inanilmaz hizli harika bir araba lakin turkiyede buna sahip olma sansimiz ne yazikki yok

  2. dr.birisi diyor

    bigun bizimde olurmu ki

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası