Marka

Acura

Türkiye ve bir çok uluslararası otomotiv pazarında ne yazık ki göremediğimiz lüks otomobil üreticisi Acura.. Şirket Tokyo’da Japonya merkezli olarak, yaklaşık 10 yıllık uzun bir araştırma döneminden sonra 1986 yılında üretime geçmiştir. Ülkemizdeki araçlarından da bildiğimiz Honda firması tarafından ABD, Kanada, Hong Kong pazarları için lüks otomobiller için kullandığı isimdir. Acura ilk olarak Kuzey Amerika’da 18 adet temsilcilik açarak Amerikan otomobil pazarına ilk girişini yaptı. Acura açılan temsilcilikler sayesinde bu bölgede satışa sunulan ilk Japon lüks otomobil üreticisi olmuştur. Amerikan pazarına ilk giren modeller arasında; Legend, V6 Güçlendirilmiş Coupe ve İntegra bulunmaktadır.

Acura; Amerikan halkına farklı tarzlarda tasarlanmış, lüks, güç, AWD, konfor ve estetiği bir arada sunan modeller üreterek halkı derinden etkilemeyi başarmıştır. Firma 1991 yılında Legend modeli ile “en iyi ithal otomobili ödülüne” layık görülmüştür. Bu ödülle birlikte çalışmalarına hızla devam eden şirket VTEC teknolojisini geliştirerek NSX modelini tanıtmıştır. 2001 yılında Amerikan pazarına hızlı bir giriş yapan firma MDX modeli ile yılın “en iyi spor otomobil” ödülüne layık görülmüştür.

Şirket 2003 yılında BMW 3 serisini gibi modellerle rekabet edebilmek amacıyla CL Coupe ve İntegra üretiminden vazgeçerek daha yeni, daha gelişmiş ve daha spor olan TSX modelinin üretimine başlamıştır. Rekabetin artması ve farklı talepler sonucunda 2004 yılında Meksika otomobil pazarına giriş yapılmış oldu. Üretmiş olduğu otomobillerle ödüllere doymayan firma: 2004 yılında Acura TL modeli en çok satan lüks otomobil, aynı model 2005 yılından “En beğenilen sedan araç” ödülünü almıştır. 2008 yılında gelen talepler sonrasında Japonya otomobil pazarına da giriş yapılmış oldu.

Firma 2021 yılında üretimine spor görünümlü, yenilikçi güvenli modeller üreterek devam ediyor. Suv kategorisinde RDX ve MDX modeli, sedan otomobil kategorisinde ILX ve RLX modeli ve spor araç kategorisinde NSX modeli satışlarına devam etmektedir. Firma Amerikan pazarındaki tüketicilerin gözünde; en iyi ve sağlam motorlara sahip, en dayanıklı ve en sağlam ekipmanları kullanan otomobil üreticilerinin başında gelmektedir. Firma tıpkı ülkemizde Japon üretimine olan güven gibi Japon’sa sağlamdır imajı Amerika’da da sağlamıştır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası