Google Play Kredi Kartı Ekleme ve Silme

0

Eğer Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, Google Play’in adeta eliniz kolunuz haline geldiğini bilirsiniz. Tüm uygulamalarınızı, uygulama ve eklenti satım alımlarınızı, uygulama değerlendirmelerinizi Google Play üzerinden yapabilirsiniz. Abonelik gerektiren ya da bir defaya mahsus ödeme yapmanız gereken uygulamalar için de ödemeleri buradan yapabilirsiniz. Her defasında kart bilgilerinizi girmekle uğraşmamak için Google Play kredi kartı ekleme kolaylığı sayesinde işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Dilediğiniz zaman kart bilgilerinizi değiştirebilir, satın alma geçmişinizi görüntüleyebilir ya da kart bilginizi silebilirsiniz.

Kredi Kartı Ekleme

Kullandığınız tablet ya da Android işletim sistemli akıllı telefonda yüklü olan Google Play Store’a giriş yapın. Alt alta üç çizgi halinde gösterilen Menü kısmına tıklayın. Sonrasında Ödeme Yöntemleri seçeneğine giriş yapın. Bu kısma giriş yaptığınızda üç ayrı bölüm görülür. En üstte eğer daha önce eklemişseniz kayıtlı kredi kartı bilgileri gözükür. Onun altında Ödeme Yöntemi Ekle seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek altındaki kredi veya banka kartı eklemobil ödemekodu kullan seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Üçüncü bölümde ise diğer Ödeme Ayarları bulunmaktadır. Ödeme ayarları kısmına Google hesabınızla giriş yaparak satın alma geçmişi, kayıtlı ödeme yöntemleri, mevcut abonelikler ve hizmetler, adresler, ayarlar; yardım ve destek, geri bildirim gibi kısımları görüntüleyebilirsiniz.

Google Play Kredi Kartı Silme

Google Play’de kayıtlı kredi kartı bilgilerinizi dilediğiniz zaman kaldırabilirsiniz. Ancak kaldırma durumunda aylık olarak ücret çeken ve devam eden abonelikleriniz varsa buna dikkat etmelisiniz. Bu tarz durumlarda uygulama içinden yeni bir ödeme yöntemi tanımlamanız gerekebilir. Kredi kartı silme işlemi son derece kolaydır. Google Play Menü kısmındaki Ödeme Yöntemleri seçeneğinde en altta bulunan Ödeme Ayarları kısmından kart bilgisi silebilirsiniz. Ödeme ayarlarına tıkladığınızda sizi ödeme merkezi web sitesine yönlendirecektir. Yine üç çizgili menüden ödeme yöntemlerini tıklayarak kayıtlı kart bilgileri ile kaldırma seçeneklerini görebilirsiniz. Her bir kart bilgisinin altında Kaldır ve Düzenle seçeneği bulunmaktadır.

Google Play Satın Alma Geçmişi

Aboneliklerinizi yönetmek, geçmiş satın alma işlemleri ve bilgilerini görüntülemek için ödeme merkezi sayfasını kullanabilirsiniz. Menüden girebileceğiniz Abonelikler ve hizmetler kısmında etkin ve iptal edilmiş abonelikler geçmişini inceleyebilirsiniz. Aktif olan aboneliklerinizi Yönetin seçeneğinden iptal edebilir, satın alma detaylarınızı görüntüleyebilir, abonelik için yeni bir ödeme yöntemi tanımlayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası