2020 Aston Martin DBX Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Tanıtıldı

0

SUV sınıfı 2020 Aston Martin DBX duyurusu yapıldı. Spor araç üretimi yapan Aston Martin, ilk kez araç portföyüne SUV bir aracı ekliyor. Markanın ilk SUV aracı olacak Aston Martin DBX, ABD Los Angeles’da yapılan Auto Show’da duyuruldu. Değişen istekler ve yeni trendler spor araba üretimi yapan şirketleri dahi SUV araç üretmeye itiyor. Rolls Royce, Bentley ve Lamborghini ‘nin arkasından şimdi de Aston Martin ilk SUV aracını tanıttı.

Aracın Tasarımı ve Özellikleri

Aston Martin markasını taşıyacak ilk SUV araç DBX’in eğimli gerçekleştirilen tasarımında, klasikleşmiş Aston Martin çizgileri ve ünlü ön ızgarası bulunuyor. Bu aracı tasarlayanlardan Marek Reichman, bu ön ızgaranın Aston Martinler arasındaki en büyük ızgara olduğunu açıkladı.

2020 Aston Martin DBX Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Tanıtıldı

Aston Martin DBX, turbo şarja sahip 4.0 litre bir V8 motor ile geliyor. Bu motor 542 beygir güç üretebiliyor. DBX, bunun yanında silindir devre dışı bırakabilme özelliği ile aktif egzoz sistemine sahip bulunuyor. Araç 0’dan 100 km’ye 4.5 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor ve maksimum 291km/s hıza çıkabiliyor.

SUV’un koltukları deriden üretilirken, tavan döşemesinde ve elektrikli tavan perdesinde ise Alcantara kullanılmış durumda. Aston Martin DBX, geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Bu geniş iç hacme eklenen cam tavan ise büyük bir ferahlık sunuyor. Araçta 12.3 inçlik sürücü gösterge panelinin yanında 10.25 inç boyutunda ön eğlence paneli de bulunuyor. Aston Martin DBX’e sahip olmak isteyenler özel araç paketleri içinden tercihte bulunabiliyorlar.

2020 Aston Martin DBX Fiyatıyla Dikkat Çekiyor

Aston Martin, marka tarihinde ilk kez bir SUV araç üretiyor. Ancak görüldüğü gibi klasik Aston Martin çizgileri bu Suv araçta da değişime uğramadan sürüyor. İç mekanın tasarımında ve yapımında neredeyse tamamen deri kullanılıyor.

Bu Aston Martin SUV sunulan özelliklerle ucuz bir ücretle piyasaya sürülmeyecek. İlk üretim Aston Martin DBX SUV’lar gelecek yılın ikinci döneminde Kuzey Amerika’da meraklılarına ulaştırılmaya başlanacak. Şu an için Aston Martin DBX SUV başlangıç paket fiyatı ise 192.986 dolar yani yaklaşık bir milyon yüz bin lira olarak açıklandı.

2020 Aston Martin DBX Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası