2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

0

Uzun zamandır hakkında söylentiler dolaşan ve bir Jeep armalı pick-up modelinin nasıl olacağını dillendirenlerin hayali gerçek oldu. Bir süredir casus fotoğrafları ile karşılaştığımız ve otomotiv sektöründe merak uyandıran pick-up model 2019 Jeep Gladiator, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Amerika’lı markanın yeni aracı ”piyasının en kabiliyetli pick-up modeli” olma iddasını taşıyor. Markanın başında yer alan Tim Kuniskis’da yaptığı açıklamada; ”maceracı insanlar için ihtiyaç duyulabilecek en üstün makine” ünvanıyla onure ettiği Gladiator modelinin Jeep için de gurur kaynağı olduğunun da özellikle altını çizdi. Aracın kapıları, kaputu, menteşeleri, çamurlukları, bagaj kapağı ve ön cam çerçevesi ise yüksek dayanıklılığa sahip olan alüminyum malzemeden üretilmiş. Jeep pick-up model için biri metal, diğeri de kumaş olmak üzere iki farklı da açılır bir tavan opsiyonu sunuluyor.

2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

Pick-up modele biraz daha yakından bakalım.. Araçta kullanılan far seçimi en üst pakette tamamen LED farlardan seçilmiş. Ön farlar, sis farları, gündüz sürüş farları ve stop lambalarının hepsi. Aracın bagaj kısmı ise 3 farklı noktadan sabitlenmiş ve 1.524 metrelik yatak alanına farklı yollardan da erişim imkanı sağlanmış. Çelik malzemeden üretilen yatakta 115 Volt’luk güçteki bir güç çıkışı ve aydınlatma donanımları yer alıyor. Yatağın alt tarafına ise, arka aksın hemen ardında bulunan lastikle beraber bir de 35 inç’lik boyutunda yedek tekerlek bulunuyor. Aracın arka kısımında iş görecek ön önemli detay ise arka koltukların katlanılıyor olması. Arka kısımda bulunan koltukların yatırılması sayesinde bu bölüme yerleştirilen LED aydıntlamalar bagaj kısmına artı ışık verebilecek. Sürücüyü ise konsol bölgesinde bir 7 inç’lik yapıdaki gösterge paneli karşılıyor. Ayrıca opsiyon listesinde bulunan bir de 7 inç’lik boyutunda dokunmatik yapıdaki multimedya sistemi de konsol bölgesine yerleştirilebiliniyor.

2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

Motor ve Teknik Bilgiler

2019 Jeep Gladiator kaputunun altında ise markanın Pentastar ismini verdiği 3.6 litrelik hacime sahip bir V6 motor bulunuyor. 6 ileri veya 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile sunulacak olan pick-up modelin bu motoru ise, 288 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 353 Nm tork da değer üretebiliyor. Amerika’lı marka 2020 itibariyle de bu motor seçeneğine ek olarak 3.0 litrelik hacime sahip altı silindirli bir de dizel opsiyon sunacağını belirtti. Edinilen bilgilere göre dizel seçenekte 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak ve 264 beygirlik güç ve 600 Nm tork değerlerine sahip olacakmış. Tüm bu motor seçeneklerinde ise güç iki aksa birden aktarılacak. Yani bu da 4×4 bir pick-up modeli ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

Gladiator modeli ile birlikte 2 farklı 4×4 sistemi bulunuyor. Her iki seçenekte de tork yönetim sistemlerinden birinin düşük oranı 2.72:1 seviyesinde iken diğeri 4:1 olacak. İki kademeli bir ara şanzıman ile gelecek ilk 4×4 seçeneği ise Gladiator Sport ve Gladiator Overland modellerin de bulunacak. Gladiator Rubicon versiyonunda ise Rock-Track isimli sistem görevi üstlenecek. Rubicon paketinde ayrıca bir de elektronik yapıda, tam deplasmanlı süspansiyon sistemi de bulunuyor. Marka yeni pick-up modellerini çekme kapasitesini 3.470 kg olarak açıklarken, taşıma kapasitesini ise 725 kg olarak duyurdu.

2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

Teslimatlar 2019’un İkinci Çeyreğinde

Pick-up model seçilen donanım paketlerine göre sürücüsüne 80’in üzerinde aktif yada pasif güvenlik sistemi sunacak. Bunlardan dikkat çeken ve öne çıkanlar ise şu şekilde; kör nokta uyarısı sistemi, çapraz trafik ikazı, ön kısıma konumlandırılan off-road kamerası, geri görüş kamerası, hız sabitleyici ve ESC bu güvenlik sistemlerinden sadece bir kaçı. Bu arada ESC’nin açılımı bilmeyenler için ESC; ”elektronik yatma azaltıcı” sistemidir. 2019 Jeep Gladiator modelinin üretimi ise markanın Ohio eyaletinde bulunan Toledo tesisinde gerçekleştirilecek. 2019 yılının ilk yarasından itibaren üretim bandına çıkacak olan pick-up modellerin teslimatları ise 2019 yılının ikinci çeyreğinde başlayacak. Yeni Gladiator fiyatları ise şu an için henüz belli değil.

2019 Jeep Gladiator Los Angeles da Görüldü

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası