Marka

Jeep

Jeep, Chrysler grubu çatısı altında faaliyetlerine devam eden 1943 yılında temelleri atılmış bir arazi aracı markasıdır. Diğer markaların aksine otomotiv devinin ilginç bir doğuş hikayesi vardır. 1938 yıllarında ABD ordusu tarafından motosiklet ve diğer askeri araçların yerine yeni bir araç arayışı başlamıştı. Ordu tarafından istenilen aracın hafif, manevra yeteneği kuvvetli, sağlam ve hem de seri bir araç olması gerekiyordu. Bunun için ABD ordusu bir yarışma düzenlemeye karar verdi. Toplamda 135 farklı firmaya istenilen özellikler hakkında bilgi verildi ve bazı kısıtlamalarda konuldu. Üretilecek olan araç ağırlığının 600 lbs’yi ve dingil mesafesinin de 75 inç’i geçmemesi Amerikan ordusu tarafından belirlenen kısıtlamalardandı. Yarışmaya katılan markalar için kısasıya bir mücadele başladı çünkü istenilen aracın 49 günde bir prototipinin, 75 günlük sürede de 70 test aracı üretmek gerekiyordu.

Bu kadar katı kuralları ve istekleri 135 şirketten sadece 3 tanesi başarabildi. Gerekli koşulları sağlayan üç firma ise Bantam, Willy-Overland, ve Ford grubu idi. Bu üç firma içerisinden ise yarışmayı 738,74 $’lık fiyata sahip olan ve CJ1A modelini üreten Willy-Overland şirketi oldu. Üretilen araç askeri bir araç için oldukça lüks bir modeldi ve o yıllardan araçta bir tente ve otomatik camlar bile yer alıyordu. Amerikan ordusu tarafından araç o kadar sevildi ki bir yıl gibi kısa bir süre sonra aracın CJ2 modeli üretildi. Bu model askeri amacın dışında sivil halkın kullanımı içinde satışa sunuldu. Kısa süre içerisinde hem ordu içerisinde hem de sivil halk tarafından benimsenen markanın ismi bir süre sonra Jeep olarak değiştirildi. Otomotiv devinin genel merkezi hala Toledo, Ohio, ABD’de bulunmaktadır. Markanın şu an ki CEO koltuğunda ise Michael Manley bulunmaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası