Yeni Volvo V60 Cenevre’de Tanıtılıyor

0

İşveç tankı olarak nitelendirilen Volvo’nun en yeni üyesi Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıktı. Station vagon olarak sunulan Yeni Volvo V60 neredeyse tıpatıp bir üst nesil olan v90’a benziyor. İsveçli markanın fuarda en çok çeken otomobili olmaya başaran bu station vagon otomobil tüm ilgiyi üzerine çekmeyi de başarmış durumda.

Oldukça dinamik bir yapıya sahip olan otomobil, XC90 ve S90 ile ivme kazanan ve sonrasında diğer modellerde de vurgulanan Volvo’nun teknolojik görünümünü V60’da da göze çarpıyor. Film kahramanı Thor’un çekicinden ilham alınarak tasarlanan T formundaki LED ön farlar oldukça dikkat çeken bir detay olmuş. Ayrıca arka stop kısımda da yine yer verilen LED teknolojisi ön kısma oldukça uyum sağlamış durumda. Markanın SPA altyapısı ile oluşturduğu model, iki farklı hibrit seçeneği ile birlikte Avrupa pazarına adım atacak.

Yeni Volvo V60

Yeni Volvo V60 ile Herşeye Yer Var!

Geniş ailelerin beklentileri karşılamak için şimdi Yeni Volvo V60 daha fazla yaşam alanı sunuyor. 100 kg’lık bir artışla 841 litrelik bir bagaj hacmine kavuşan bu station model, arka koltukların katlanmasıyla birlikte yükleme kapasitesini 1364 litreye kadar çıkartabiliyor. Yeni Volvo V60 4761 mm uzunluğa, 1427 mm yükseklik değerlerine sahip oldukça geniş bir otomobil.

Yeni Volvo V60 Cenevre'de Tanıtılıyor

V60’ın iç tasarımında kullanılan teknolojiler markanın diğer modellerinden de esintiler taşıyor. Konsol bölümünde akıllı telefonlarla uyumlu 9 içlik son nesil bir de multimedya sistemi yer alıyor. Diğer teknolojik altyapılar da ise Volvo kendini sadece tekrar etmiş durumda ve kullanılan tüm sistemler diğer modellerle aynı.

Sağlamlığı ile ün salmış otomotiv devi yollardaki hakimiyetini arttırmak içinde bir çok güvenlik asistanını oyunda tutuyor. V60’da öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde; acil durumlarda devreye otomatik giren acil frenleme sistemi. Yaya, hayvan ve bisiklet sürücüleri gibi yollarda aniden önünüze çıkabilecek şeyleri algılama, şerit takip sistemi, yorgunluk sistemi gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca araç dışında yer alan 360 derece kamera ve geliştirilmiş sürücü trafik asistanları ile güvenlik her zaman üst seviyelerde. Hibrit modelinin önümüzdeki sene içerisinde çıkması beklenen V60, benzinli, dizel ve hibrit versiyonlara sahip olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile satışa çıkacak.

Yeni Volvo V60 Cenevre'de Tanıtılıyor

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası