Hafta Sonu EFT ve Havale Yapılır mı?

0

Başka bir hesaba para göndermek için bankalar EFT ve havale yöntemini sunmaktadır. İkisi de para transferi yapmaya yaradığı için sıklıkla karıştırılır. Aynı bankada hesabı bulunan bir başka müşteriye para göndermek için kullanılan yöntem havale; farklı bankanın müşterisine para göndermek ise EFT olarak adlandırılır. Her iki işlem için ücretlendirme ve para gönderme limiti farklıdır. Ayrıca paranın hesaba geçme süresi ikisinde değişiklik görmektedir. İşlemlerin hızlıca gerçekleşmesi için mesai saatleri içinde gönderim sağlamanız gerekir. Genellikle müşteriler hafta sonu EFT ve havale imkanı bulunup bulunmadığını da merak eder.

Hafta Sonu EFT ve Havale Yapılır mı?

Havale işlemi aynı bankada bulunan farklı hesaplar arasında yapıldığı için bankaların onay vermesi süresi daha kısadır. Alıcının bankasının ve banka hesabının onayı gerekmediğinden para aktarımı anında gerçekleşir. Dolayısıyla mesai saatleri içinde olunmasına da gerek yoktur. Resmi tatillerde, dini ve milli bayramlarda, hafta sonları da havale yapabilirsiniz.

EFT işlemi için durum biraz daha farklıdır. EFT ile para göndermek istediğinizde işlem önce bankanızın onayına düşer. Yoğunluğa göre işlemin onaylanması birkaç dakika sürebilir. Tabii bunun için mesai saatleri içinde olunması gerekmektedir. Banka çalışanları mesai saatleri dışında çalışmadıkları için işleminizin onaylanması mümkün olmayacaktır. Ayrıca karşı tarafın bilgileri de doğrulanamayacaktır. Dolayısıyla EFT işlemini resmi tatillerde, mesai saatleri dışında ya da hafta sonu yapamazsınız.

Hafta Sonu EFT ve Havale Yapınca Ne Zaman Hesaba Geçer?

Peki, hafta sonu EFT ve havale yaptığınızda karşı tarafın hesabına ne zaman geçecektir? Acilen paraya ihtiyacı olan bir yakınınıza para göndermeniz gerekebilir. Hesaplarınız arasında para aktarmak isteyebilirsiniz. Ya da borçlu olduğunuz birine acilen para transfer etmek zorunda olabilirsiniz. Bu durumda da hafta sonu para göndermek istemeniz gayet normal.

Havale yaptığınızda işlem aynı bankanın farklı hesapları arasında gerçekleştiği için para hesaba anında geçer. Maksimum 1 2 dakika içinde gönderdiğiniz para karşı tarafın hesabında olur. Sadece hafta sonu değil, resmi tatillerde de aynı şekilde para göndermek mümkündür. Ancak EFT’te bankanın işleme onay vermesi gerekir. Dolayısıyla hafta sonu gönderdiğiniz para ilk iş günü olan pazartesi günü ilk mesai saati içinde karşı tarafa ulaşacaktır. EFT ve Havale yaparken bu hususlara dikkat etmeniz önemlidir. Böyle ce alıcıyı da doğru bir şekilde bilgilendirebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası