Bankasız Para Gönderme

0

Yakınlarımıza veya ticari amaçlı olarak bir ürün, hizmet aldığımızda ücretini ödemek için genellikle bankaları kullanmaktayız. Fakat bankaları tercih etmeyenler için bankasız para gönderme nasıl yapılır? Bu konuda biraz bilgi vermek istiyoruz. Banka hesabınız sıkıntılıysa veya bir banka hesabınız yoksa banka kullanmadan da kolayca ödeme gönderip, ödeme alabilirsiniz. Artık çoğu büyük marketler bile bu konuda yardımcı olmaktadırlar.

Migros Para Gönderme

Migros para transferi konusunda sizlere yardımcı olabilecek büyük market zincirlerinden sadece bir tanesi. Bu firmanın yüzlerce şubesi olduğundan şubeler arasında kolayca para transferi yapabilirsiniz. Migros’tan yapacağınız para transferleri için 6 TL’den başlayan fiyatlardan bir masrafınız olacak. Para göndermek için en yakın şubeye giderek kimlik belgeniz ve cep telefonunuz yanınızda olması gerekmektedir. Size verilen kodu para gönderdiğiniz kişiye iletin ve referans koduyla gidip en yakın şubeden parasını kolayca çekebilsin. Hepsi bu kadar basit artık sizde kolayca Migros para gönderme işlemi yapabilirsiniz! Üstelik bu hizmeti internet üzerinden de kolayca yapabilirsiniz.

PTT Para Gönderme

PTT Türkiye’nin en gelişmiş şube ağına sahip olan firmalardan bir tanesidir. Banka şubesi olmayan ilçelerde bile PTT şubesi görebilmeniz mümkün. Kargo ve bankacılık işlemlerinde kendini kanıtlamış bir firma olan PTT ile sizlerde kolayca bankasız para gönderme yapabilirsiniz.

PTT para gönderme işlemi için size sadece kimliğiniz yeterlidir. Göndermek istediğiniz kişinin bilgilerini gişe görevlisine iletmeniz halinde paranız o kişiye havale yapılacak ve şubeye giderek kimliğiyle parasını kolayca çekebilecektir.

FastPay Para Gönderme

Çok beğendiğim ilk 10 uygulama arasında yer alan fastPay uygulaması yine para gönderme ve alma konusunda oldukça ileri durumdadır. Hem uygulama üzerinden para gönderimi yapabilirsiniz hem de gelen bakiyeleriniz veya yüklemelerinizle fatura ödeyebildiğiniz gibi alışveriş mağazalarından alışveriş de yapabilirsiniz. Ayrıca ulaşım kartlarıyla da entegresi bulunan uygulama üzerinden kolayca kartlarınıza bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. FastPay para gönderme işlemi için uygulamayı yükleyin ve sizden istenilen bilgileri eksiksiz şekilde tamamlayın.

Güvenli Para Transferi

Para transferi için her zaman en güvenli yol bankalar üzerinden olsa da banka kullanılmadan transfer yapabileceğiniz kurum ve uygulamalar bulunmaktadır. Güvenli para transferi işlemi için Türkiye’nin en çok şubesi bulunan PTT firması, yine geniş bir şube ağına sahip alışveriş merkezlerinden Migros, Şok gibi firmaları tercih edebilirsiniz.

Kimliksiz Para Gönderme

Acil çıkmış olabilir ve kimliğiniz yanınızda olmayabilir bu durumda üzülmenize gerek yok size sayacağımız bu firmalar üzerinden kimliğiniz yanınızda olmasa bile para gönderip alabileceksiniz. Şok ve Migros üzerinden kimlik bilginizi bilmeniz durumundan kolayca para gönderimi yapabiliyorsunuz. Mağazaya gidemem derseniz yine FastPay gibi güvenli uygulamalar aracılığıyla da kolayca kimliksiz para gönderme yapabilirsiniz.

IBAN’sız Para Gönderme

Para gönderebilmek için size bir banka hesabı veya IBAN bilgisi iletilmediyse ve sizin bu ödemeyi yapmanız gerekiyorsa IBAN’sız para gönderme konusunda alternatif yolları tercih etmelisiniz. PTT bu konuda size en iyi alternatif oluşturmaktadır. Onun dışında yine konumuzda bahsetmiş olduğumuz banka dışında ki firmaları tercih edebilirsiniz.

UPT Para Gönderme

Yine bu firmalardan bir tanesi olan UPT hakkında da kısaca bilgi vermek gerekirse; size en yakın bir şubeye giderek başvuru yapmalısınız. Kimlik bilginizle birlikte başvuruya gittiğinizde size hangi ülkeye transfer yapacağınız ve tutar bilgisi sorulmaktadır. Evet UPT ile birçok ülkeye para transferi yapabilirsiniz. Dolar ve Euro seçenekleri de mevcut olan firmadan yapacağınız 10.000 Euro’ya kadar olan işlemlerinizde sadece 15 Euro masraf ödersiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası