Volvo’nun Elektrikli Kamyonu FE Electric Ortaya Çıktı

0

İsveçli otomotiv devi Volvo, tamamen elektrikli versiyona sahip ikinci kamyon modeli olan FE Electric modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. FE Electric modeli 27 tona kadar ağırlık taşıyabilme kapasitesine sahip olacak. Şehir içi kullanıma yönelik olarak tasarlanan araç taşıma tonajı avantajı ile dağıtım ve çöp toplama işlemleri için de biçilmiş kaftan. Yeni model hakkında açıklama yapan Volvo Trucks Başkanı Claes Nilssonn; ”İkinci kamyon modelimiz olan Volvo FE Electric ile birlikte şehir içi kullanımı için geniş bir yelpazede hizmet verebilecek bir kamyona sahip olduk. Elektrikli ulaşımın günbegün geliştiği sektörde Volvo için de stratejik bir adım daha atmış olduk.” ifadelerine yer verdi.

Volvo FE Electric

Volvo FE Electric

İki elektrikli motora sahip olan Volvo‘nun yeni kamyonu FE Electric maksimum 503 beygir (370 kw) güç üretebilecek. Şehir içi kullanım için modele sahip olmak isteyen tüketiciler ise kullanım alanlarına göre araca farklı versiyonlarda da sahip olabilecek. İki farklı şarj cihazına sahip olacak model oldukça güçlü CCS2 şarj cihazıyla 1.5 saat gibi bir sürede tamamen şarj olabilecek. 22 kw bir diğer şarj seçeneği ile de FE Electric ortalama 10 saatte şarj olacak. Otomotiv sektörünün güçlü liderlerinden biri olan Volvo ürettiği kamyon ve tır seçenekleri ile birlikte elektrikli araç pazarınında da ciddi temsilcilerinden olacağa benziyor. Ayrıca satışlarına 2019 yılında başlanması beklenen yeni nesil elektrikli kamyonun da Tesla’nın Semi modeline ciddi bir rakibi olacağı da ön görülüyor.

Volvo FE Electric

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası