Volvo S60 Modelinde Artık Dizel Motor Olmayacak

2

Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen Volvo’nun S60 modeli dizel motor seçeneğinden vazgeçilen modeller arasında yer alacak. İsveç’li otomotiv devi Volvo S60 ile birlikte dizel motor seçeneğini sunmadığı ilk yeni modeli olacak. Söylentilerin duyulmasının ardından şirket tarafından yapılan açıklamalar da dedikoduları doğruladı. Volvo geleneksel hale gelen dizel motor seçeneğinin ötesinde, uzun vadeli planlara yöneldiğini belirtti.

Scalable Product Architecture mimarisi ile üretilecek olan yeni S60 modeli, dört silindire sahip benzinli Drive-E motora ek olarak iki de farklı hibrit motor seçeneği ile birlikte gelecek. Yeni gelecek olan elektrikli motor seçenekleri de V60 wagon ile birlikte ortak kullanılacak. Yeni T6 Twin Engine AWD motor seçeneği 340 beygir güç üretimine sahip olurken, T8 Twin Engine AWD motoru ise 390 beygire kadar güç üretimi sağlayacak. Bu serinin devamında ise önümüzdeki yıl içerisinde şirketin hibrit motor seçeneklerini de sunması bekleniyor.

Volvo Yöneticileri Doğruladı

Yeni dizel motor seçeneği hakkında açıklamalar da bulunan Volvo CEO’su Hakan Samuelsson ise; ”Gelecek artık yeni nesil dizel motorların gelişmeyeceğinin ve elektrikli modellerin ön planda olacağının sinyallerini veriyor. Sektörün tamamen elektrikli modellere yönelmesiyle birlikte Volvo’da içten yanmalı dizel motorlu araçlardan vazgeçecek. Yeni üretilecek olan S60 modelleri ise markanın bu konuda ne kadar kararlı olduğunu temsil edecek.” ifadelerine yer verdi.

Hakan Samuelsson yaptığı açıklamalar ile markanın ”otomobil piyasasında kapsamlı elektrifikasyon stratejisi” olarak adlandırılan ve 2025 yılına kadar ki süreçte yeni otomotiv satışlarının en az %50’sine ulaşma planını işaret ediyor. Volvo S60 modeli ile başlayacak olan dizel motor seçeneklerinden vazgeçme atağı önümüzdeki yıldan itibaren tüm modellere yansıyacağa benziyor. Ayrıca yine önümüzdeki yıl ile birlikte satışa sunulacak tüm Volvo modellerinin de elektrikli versiyonlarının piyasada olacağı kaçınılmaz gibi görünüyor.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Gamze diyor

    Dazen diğer modellerin hala dizel ve diğer motor seçeneklerindeki ısrarını malesef anlamıyorum artık. Geleceğin en önemli araçları elektrikli modeller olacak ve bunlar çevreci olarak da büyük katkı sağlayacaklar.

  2. Serhat diyor

    İsabetli bir karar olmuş. Tüm dünyada dizel otomobillerden zaten hali hazırda vazgeçiliyor zaten. Geleceğin teknolojisi elektrikli otomobiller ve araçlar olacak o kategoride ve hibrit modellerde yoğunlaşmak en mantıklısı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası