Volkswagen 50 Milyon Elektrikli Araca Yetecek Batarya Aldı

0

Son zamanlar da markaların elektrikli araçlar ile ilgili gelecek planlarını çok sık duyar olduk. Otomotiv sektörünün geleceğini oluşturacağına inanılan elektrikli modellere olan yatırımlar da bu yüzden her geçen gün katlanarak devam ediyor. Hatta bazı markalar şimdiden bir çok modelin de diğer motor seçeneklerini kısmaya başladı bile. En son da Alman devi Opel’in 2024 yılına kadar tüm modellerin de elektrikli motor seçeneğini bulunduracağını paylaşmıştık (O Haberin Detayları). Bugün ise elektrikli modeller konusunda bir diğer Alman devi olan Volkswagen’den haberler geldi. Markanın elektrikli araçlar konusunda ne kadar ciddi ve büyük planları olduğunu bu haberle birlikte bir kere daha görmüş olduk.

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess’da yaptığı açıklamada markalarının şu anda 50 milyon elektrikli aracın üretimine hazır olduklarını belirtti. Volkswagen MEB elektikli araç üretim platformunun 50 milyonluk üretim için hazır olduğunu belirten CEO, gerçekleşen 50 milyonluk batarya alımının da bu adetle örtüştüğünü söyledi. Peki 50 milyon araca yetecek kadar batarya temin etmek ne kadar doğru? Markanın 2017 yılı verilerine baktığımız zaman bile tüm pazarda gerçekleştirdiği satış adedi 10.7 milyon. CEO’nun bahsettiği 50 milyonluk alımda markanın MEB elektrikli platformu için oldukça uzun vadeli bir yatırım olmuş oluyor. Tüm Volkswagen Grubu’nun bir kaç senedir bir kaç markasında kullandığı MQB platformu hali hazırda VW Grubu’na 50 milyonluk başarıyı getirmiş durumda. Buda demek oluyor ki Volkswagen aynı başarıyı şimdi de elektrikli araç platformu olan MEB ile yakalamak istiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası