Tesla’nın Satış Rakamları Lexus’u Geçti

0

Elektrikli otomobil deyince herkesin aklına ilk olarak kuşkusuz Tesla gelir. ABD’li elektrikli otomotiv üreticisi kurulduğu günden beri otomotiv dünyasına da farklı bir soluk getirdi aslında. Şimdiler de bir çok otomotiv devi de geleceğin otomobilleri olarak kabul ettikleri elektrikli versiyonlar üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu eğilim firmaları benzinli ve dizel versiyonlardan da bir bir vazgeçişe zorluyor. Aslında doğru da bir hamle de yapıyorlar, her geçen gün rakipleri elektrikli versiyonlar da daha da ilerleme kaydediyor. Bu sırada da bu işin öncüsü kabul edilen Tesla’da başarılarına yeni başarılar ekliyor.

Model 3 Olmadan Başardı

Geçtiğimiz günler de yayınlanan ACEA raporları da Tesla’nın başarısını tescilledi. Rapora göre Japon otomotiv üreticisi Lexus geçtiğimiz Ekim ayına oranla %10.7’lik bir düşüş yaşadı. Gerileme ile birlikte 4.837 ünite ile sınırlı kalan Japon üretici, 2018 yılının 9 aylık süre içerisinde de toplamda 31.714 adet otomobil satışı sınırlı kalmış. Sektörün önde gelen analizcileri arasında yer alan Matthias Schmidt’da; ”Verilere göre Tesla satışlarının geçtiğimiz ayda Japon üretici Lexus’u geçmiş durumda.” açıklamaların da bulundu. Her ne kadar yıl toplamı totalinde Lexus her ne kadar önde olsa da Tesla’nın durmak bilmeyen bir yükseliş ivmesi görünüyor. Belirtmekte fayda var ABD’li elektrikli otomobil üreticisi bu başarıyı Amerika pazarında en çok sattığı model olan Model 3’ü Avrupa pazarına sokmadan başardı. Model 3 modelinin de Avrupa satışlarına açılması ile birlikte hem Lexus analizin de hem de genel toplam liste de önümüzdeki günler de ciddi değişiklikler gerçekleşebilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası