Tesla Plaid Motoru, Model S’lere de Getirmeye Hazırlanıyor

0

Elektrikli otomotiv devi Teslatarafından yapılan açıklamaya göre; Model S’lere de Plaid motor ve yeni şasi getirilecek. Daha önce Laguna Seca pistinde rekor kıran Model S’te de kullanılan yeni şasi ve plaid motorun standart Model S’lerde de yer alacağı duyuruldu. Bu sayede aracın büyük bir gelişim göstermesi bekleniyor. Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, Laguna Seca yarış pistinde en hızlı tur rekorunu kıran Model S’in özel bir şasi ve motora sahip olduğunu belirtmişti. Rekor resmi bir yarışmada kırılmamış olsa da bu performans müşterileri oldukça etkilemiş görünüyor.

Elektronik Motor ve Prototip Şasi Kullanılacak

Tesla şirketi aracın motoru ve şasisi hakkında ayrıntılı bilgi vermekten çekinirken, motorun elektronik (plaid), şasinin ise prototip olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Ceo Musk’un yaptığı açıklamalarda ise plaid olarak adlandırılan bu motorun Model X, Model S ve Roadster’da kullanılacağı duyuruldu.

Elon Musk açıklamasında plaid motorun Model X, Model S ve Roadster’de kullanılırken Model 3 ve Model Y’de kullanılmayacağını ifade etti. Bununla birlikte fiyat konusunda da değinen Musk, mevcut fiyatlardan yüksek fakat rakip firmalara göre düşük bir bedel düşündüklerini aktardı. Buna göre fiyatlamanın beklentinin çok üstünde ya da altında olmayacağı tahmin ediliyor.Tesla Şirketi

Batarya Ömrü 20 Yıl

İlk başlarda Roadster’a özel olarak üretilen plaid motor, yaklaşık 20 yıl sorunsuz bir şekilde çalışabilecek bataryaya sahip. Fakat yapılan açıklama diğer model Tesla’ları almayı düşünenler açısından sevinçle karşılandı. Yeni pick-up’ın çıkış tarihini de belirten Musk’un paylaşımında, hız rekoru videosu da dikkat çekti. Araç içerisindeki gürültü, takipçilerin gözünden kaçmadı. Bu gürültünün sebebi olarak da yalıtımın en az düzeyde yapılarak aracın ağırlığını azaltmaya çalışılması gösteriliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası