Tesla Otomobillerini Geri Çağırdı

0

Elektrikli otomobil sektöründe önde gelen isimlerden olan Tesla binlerce otomobilini geri çağıracaklarını açıkladı. Şirket açıklamasında 2016 yılının şubat ve ekim aylarında üretilen Model S ve Model X araçlarında frenlerden kaynaklı bir hata nedeni ile bu modellerde ki araçlarını piyasadan toplatacaklarını duyurdu.

Şirket araçlarda meydana gelen park freni aktif hale getirildiğinde dişlilerde meydana gelen bir hata nedeni ile frenin aktif kalmaya devam ettiğini açıkladı. ABD’li otomotiv firması bu sorunun sadece bazı araçlarda olduğundan sadece şüphelendiklerini dile getirdi. Buna bağlı olarak tamamı ile bir güvenlik önlemi olarak araçları geri çağırdıklarını belirtti.

Frenin aktif halde kalmasının sürücü ve yolcu için herhangi bir sorun teşkil etmediğini belirten Tesla yetkilileri şikayetler üzerine böyle bir karar aldıklarını açıkladılar. Bazı kullanıcılardan gelen park freninin arızalı olduğu ya da park freninin kapatılmadığı gibi şikayetler de gelmişti. Konuyu değerlendiren Tesla, sorunun Brembo marka fren olduğunu tespit etti. Yaklaşık 10 ay boyunca kullanılan bu frenlerin yaklaşık 53 bin araçta kullanıldığını bu nedenle bu araçları geri çağırdıklarını belirtti.

45 Dakikada Çözüm

Tesla’nın 2016 yılında ürettiği araçların yarısından fazlasını etkileyecek. Şirket bu kararı almalarına sebep olan fren hatasının yaklaşık 45 dakika kadar kısa bir sürede çözülebileceğini ifade etti. Tüm frenleri yenileri ile değiştireceklerini de belirtiler. Bu geri çağrının ABD’nin en değerli ikinci otomobil üreticisi Tesla’nın üretilecek yeni model araçlarda tekrar böyle bir sorun ile karşılaşılmayacağına dair önemli sinyaller vermekte.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası