Audi, E-Tron Modellerinin Menzilini Artırmayı Planlıyor

0

Audi, E-Tron modeli için Amerika versiyonlarında menzil artışı geliyor. Daha önce Audi, Avrupa için çıkardığı E-Tron’a ait güç aktarma organları üzerinde güncelleme yaparak aracın daha uzun bir menzile ulaşmasını sağlamıştı. Şimdi ise şirket, Amerika için çıkarılan elektrikli E-tron SUV modelinin de menzilini arttırmayı düşünüyor.

Lüks otomobil piyasasında son derece iddialı durumda bulunan Alman otomobil devi Audi, geçen yıl içerisinde tanıtımı yapılan Audi E-Tron modellerinde yer alan güç aktarma organlarında güncelleme kararı aldı. Şirketin tam elektrikli ilk SUV modeli E-Tron, önümüzdeki dönemde çeşitli yazılım ve donanım güncellemeleri alacak. Alman üretici, E-Tron’un Amerikan versiyonunda güç aktarma organları üzerinde güncelleme yapacak.

Yapılan Yenilikler

Audi, E-Tron modelinin Avrupa versiyonunun güç aktarma organları üzerinde daha önce güncelleme yaparak aracın daha uzun menzile ulaşmasını sağlamıştı. Şirket mühendisleri tarafından, akü kapasite kilidinin bir tık daha üste çıkarmanın olumsuz bir zararı olmayacağı açıklanmıştı.

Sonrasında ise bu uygulama ile 95 kw saat ünite kapasitesini de 83,6’dan 86,5’e çıkararak aracın daha uzun mesafe yol alabilmesine olanak tanımıştı. Audi E-Tron’un batarya kapasitesini yükselten şirket, bunun yanında aracın verimliliğini de yükselten bazı geliştirmelere gitti. Ayrıca şirket, aracın fren sistemini tamamen yeniledi ve güç aktarma organları noktasında da güncellemeler yaptı. Arka kısımda ve ön kısımda iki motora sahip aracın ön motoru, normal sürüş modunda artık tamamen devreden çıkıyor ve tekrar ihtiyaç duyulana kadar da devreye girmiyor.

Audi, E-Tron Modellerinin Menzilini Artırmayı Planlıyor

Sırada Audi E-Tron Modelinin Amerika Versiyonu Var

Şirket, elektrikli SUV modelinde Avrupa versiyonu için bu yeniliklerle verimliliği arttırırken aynı güncellemeleri Amerika versiyonu için de yapmayı düşünüyor. Güncellenmiş ve yenilenmiş aktarma organlarına sahip Audi E-Tron modelinin önümüzdeki yıl içinde Amerika pazarında boy göstermesi de bekleniyor. Şirketin Avrupa pazarı için yaptığı geliştirmeleri neden Amerika pazarında daha geç sunacağı ise bilinmiyor. Gelen rapor içeriklerine göre Audi E-Tron’da menzil, yeni yapılan güncelleştirmeler ile birlikte 436 kilometre mesafeye dek yükseldi. Alman üretici, E-Tron modellerinde güncellemeye gitse de fiyatlarda herhangi bir değişiklik gerçekleştirmedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası