Honda Türkiye’de Civic Sedan Dizel Üretmeye Başladı

0

Bir çok otomotiv devi dizel üretimine sonlandırma kararı alırken Japon otomobil devi Honda, Türkiye’deki Şekerpınar fabrikasında dizel üretimine başladı. 8 yıl aradan sonra Civic Sedan Dizel üretimine geçen fabrika burada fabrikanın 50 bin adetlik dev kapasitesini zorlayacak.

Toplamda 33 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren Japon devi Honda, üretilecek olan Civic Sedan Dizel ile birlikte Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika gibi ulaşamadıkları ülkeleri de ihracat listesine ekleyecek. Honda Türkiye’nin başında olan ve açıklamalarda bulunan Takuya Tsumura, geçtiğimiz 2017 yılında 35 bin adet olan üretimin yeni üretimlerle birlikte 40 bin adede kadar ulaşacağını söyledi.

Hem yurtiçi hemde yurdışından oldukça yoğun ilginin olduğunu açıklayan Tsumura, Civic Sedan Dizel‘inde sadece Türkiye’de bulunan Şekerpınar fabrikasında üretileceğini söyledi. Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura; ”Civic’in Sedan versiyonu ile birlikte ihracat pazarımızın sayısı 6’dan 33’lere kadar çıktı. Hali hazırda Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleriyle de temas halindeyiz. Üretilecek olan modelle birlikte de 2018 yılındaki hedefimiz ise 15 bin adet” dedi.

SATIŞ HEDEFİ 32 BİN ADET

Honda, diğer yıllara oranla satış hedeflerini rekor bir seviyede arttırarak %29 oranında bir büyüme katetti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Takuya Tsumura; ”Diğer yıllara oranla 2018 yılı içerisinde 6 bin adeti dizel olacak şekilde tüm pazarda 25 bin adet Civic Sedan satışı hedefliyoruz. Eğer hedefimiz gerçekleşirse diğer modeller ile birlikte satışlarımız da 32 bin adet seviyelerine ulaşacak. 2018 yılı itibariyle’de pazar payımızı arttırarak %4’ü üzerlerine çıkartmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası