Kuantum Güvenlik Sistemli Araç CES’de Ortaya Çıktı

0

Dünyanın ilk kuantum güvenlik sistemli araç tanıtımı, bu hafta Los Angeles’ta gerçekleştirilen CES 2020’de gerçekleşti. Karma Revero GT üzerinde test edilen ve araca bilgisayarlar üzerinden müdahale edilmesinin önünü kesen bu teknoloji, ISARA tarafından geliştirildi. Araç, 2020 CES fuarında görücüye çıktı ve fazlasıyla merak konusu oldu.

Otomotiv sektörü 2020 ile birlikte büyük bir değişimin içerisine girdi. Eski mekanik araçların yerini, son yıllarda yaşanan yenilikler ile birlikte, elektronik araçlar almaya başladı. Bu konuda 2020 özel bir yere sahip.

Zira bu yıl birçok yeni araç tanıtımı yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Türkiye’de bu konuda attığı adımla TOGG gibi özel bir aracı tanıtma fırsatı buldu. Los Angeles’ta her yıl gerçekleştirilen otomobil fuarında, bu yıla damgasını vuran konu ise Kuantum Güvenlik sistemli araç Karma Revero GT.

Kuantum Güvenlik Sistemi Nedir?

Günümüzün teknolojisine göre donanan yeni araçlar, beraberinde birçok değişikliği de yansıtmaya başladılar. Bu konuda bir güvenlik sistemi olan kuantumun ne olduğunu merak edenlerin sayısı, hiç de azımsanamayacak kadar fazla. ISARA şirketi, CES 2020’de tanıttığı bu sistem ve Revero GT’ye entegre ettiği kuantum güvenlik sistemine çok güveniyor.

Şirket, uzun süren çalışmalar sonrası bu projeyi CES 2020’te tanıtma fırsatı buldu. Adeta bilim kurgu filmlerine sahne olacak olan bu güvenlik sistemi, amacı doğrultusunda otomobillere olan bakış açınızı değiştirebilir. Kuantum güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulması, Kuantum bilgisayarların ortaya çıkışı ile ortaya çıktı. Kuantum bilgisayarlar, güçlü hesaplamalar yapabilen ve kötü amaçlar için kullanılırsa büyük problem yaratabilen bilgisayarlar.

Bu tür bir bilgisayar ile elektronik özellikleri bulunan bir aracı yönetmek de mümkün olabiliyor. Yeni nesil otomobillerin akıllı sistemler kullanıldığı düşünüldüğünde, kuantum bilgisayarların ne kadar büyük tehlikeler yaratabileceği ortada. Bunu hesap eden ISARA, araçlara kuantum güvenlik sistemi yazılımı üretti ve bu problemi bertaraf edecek bir savunma sistemi inşa etmiş oldu. Bu teknoloji sayesinde, kuantum bilgisayarların yaratabileceği sistematik ele geçirme saldırıları engellenmiş olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası