Lamborghini Huracan Üretim Rekoru Kırdı

0

Merkezi İtalya, Santa Agata bulunan spor otomobil üreticisi Lamborghini 10 bininci Lamborghini Huracan modelini üretim hattından indirmesiyle birlikte V10 üretiminde yeni bir sayfa açtı. Özel olarak üretilen bir Huracan Performante modelini Kanada’daki müşterisine göndermesiyle 2018 Daytona 24 saat yarışındaki GT3 zaferine de bir saygı gösterisi olarak sunulmuş oldu.

Lamborghini’nin otomobili ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen Daytona International Speedway gerçekleştirilen dünyaca üne sahip dayanaklılık yarışmasında da en büyük ödülü kazandı. Model #11 Huracan GT3 modeli ile birlikte aynı Verde Mantis rengini de gururla taşıyor. Lamborghini 2017 yılı boyunca müşterilerine özel olarak üretip yolladığı 3.815 adet spor otomobili ile de aslında bir rekor yılı yaşadı.

Lider: Lamborghini Huracan

Satışı gerçekleştirilen 3.815 adet modelin başında ise Santa Agata bölgesindeki fabrikada üretimi yapılıp müşterilere yollanan 2.642 adet Huracan modeli yer aldı. Lamborghini Huracan modeli üretimi 2016 yılına oranla 2017 yılında %12’lik bir artışta gösterdi. Merakla beklenen bir diğer model olan ve 2014 yılında lansmanı gerçekleştirilen Lamborghini V10 modeli de 6 türev halinde üretiliyor. İtalyan devinin Huracan Performante ise halen dünya çapında 8 pistin de rekorunu halen elinde bulunduruyor. Lamborghini’nin aslında tek başarısı da bunlarla da sınırlı değil. Markanın dört farklı üretim serilerinden olan Huracan Super Trofeo ve Huracan GT3 modelleri de dünya çapındaki şampiyonluklarda boy gösteriyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası