Banka Hesabı Kapatma

0

Günümüzde bir banka hesabı açmak son derece kolaydır. Hem gelişen teknoloji hem de bankaların pazarlama stratejisi hesap açmayı gitgide kolaylaştırmaktadır. Böylece şubeye giderek ya da online kanallar üzerinden birkaç saniye içinde yeni bir hesabınız olabilir. Söz konusu banka hesabı kapatma olduğunda ise işin rengi biraz değişir. Bankalar genelde müşterilerini kaybetmemek adına bu süreci oldukça zorlaştırırlar. Sunulan akıl çelici teklifler, karşınıza çıkarılan zorluklar, işlem yapmamak için diretme gibi türlü problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Ne olursa olsun kullanılmayan banka hesabını kapatmak iyi bir fikirdir. Eğer maaş hesabına sahip değilseniz kullandığınız hesaplar için aidat ve kart ücreti ödemek zorunda kalırsınız. Hesabınızda bakiye olup olmamasından bağlı olarak kullanmadığınız hesap için de bu ücretleri ödemeniz gerekir. Dahası hesapta bakiye olmasa bile ilgili ücretler borç hanenize yazılır ve bankadaki hesabı kapatmak istediğinizde karşınıza çıkar.

Nasıl Banka Hesabı Kapatılır?

Her bir bankaya göre banka hesap kapatma yöntemi farklılık gösterecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken ana noktalar hemen hemen benzerdir. Hesabınızda belli miktarda para olabilir ya da bakiyeniz 0 olabilir. Her hâlükârda da borçlarınızı tamamen kapatmayı unutmayın. Eğer hesabınızı 6 ay ila 1 yıl gibi bir süredir kullanmıyorsanız banka ile iletişime geçerek hesabın kapatılmasını talep etmeniz gerekir.

Hesap bakiyesi bulunması durumunda kapatmanıza izin verilmeyecektir. ATM ya da bankanın şubesi aracılığıyla içerideki parayı çekin. Hesabınıza kayıtlı otomatik ödeme talimatı mevcutsa bu talimatı iptal ettirin. Ayrıca ödemelerin aksamaması adına başka bir hesaba yeni talimat tanımlayın. Hesabı kapatırken karşınıza hesap işletim ücreti çıkması durumunda ücreti bankanıza ödeyin.

Banka hesabı kapatma için hesabınızı açtırdığınız şubeye giderek yüz yüze görüşebilirsiniz. Dilekçe vererek hesabınızın kapatılmasını talep edebilirsiniz. İnternet bankacılığını kullanıyorsanız hesabınızı siz de kapatabilirsiniz. Hesabınızın bağlı olduğu bankanın çağrı merkezini arayarak hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz. Yöntemler her banka için aynı olsa da ayrıntılar bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Hangi bankanın müşterisi olduğunuza bağlı olarak izlemeniz gereken yol da değişir.

Yapı Kredi Hesap Kapatma

Hesabınızı açmış olduğunuz şubeye başvurarak Yapı Kredi hesabınızı kapatmak için talebinizi dile getirebilirsiniz. Ancak farklı bir ilde ikamet ediyorsanız, herhangi bir şubeden de hesap kapatmak mümkündür. Şubede talebinize istinaden bir dilekçe yazmanız istenecek. Bu dilekçeyi hesabınızdaki kalan bakiyeyi aldıktan sonra yazmanız önerilmektedir. Ayrıca resmi web sitesi yapikredi.com.tr üzerinden de internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra banka hesabı kapatma adımlarını izleyebilirsiniz.

Fibabanka Hesap Kapatma

İnternet bankacılığı kullanıyorsanız Fibabanka hesap kapatma işlemi son derece kolaydır. Şifrenizle hesabınıza giriş yaptıktan sonra Hesaplar menüsüne tıklayın. Ardından bu menünün altındaki Hesap Kapatma seçeneğine tıklayın. İşlem yapmak istediğiniz hesaba yönelik olarak karşınıza iki seçenek çıkacaktır: Vadeli Hesap Kapanışı ve Vadesiz Hesap Kapanışı. İkisi için de yöntem aslında aynıdır. Ayrıca hesabınızı kapatmak için gerekli tüm işlemleri banka şubelerinden de gerçekleştirmeniz mümkündür. Banka personeli bunun için sizden dilekçe talep edebilir.

ING Bank Hesap Kapatma

Evinizin konforunda 444 0 900 numaralı çağrı merkezini arayarak ING Bank hesap kapatma isteğinizi iletebilirsiniz. Müşteri temsilcisi talebinizi işleme alarak en kısa sürede hesabınızın kapatılmasını sağlayacaktır. Talebinizin işleme alınmaması halinde banka hakkında idari işlem başlatabilirsiniz. Öte yandan ING Bank şubelerinden herhangi birine giderek de kapatma işlemini yaptırabilirsiniz. Bu şekilde hesabınız anında kapanmış olacaktır.

Garanti BBVA Hesap Kapatma

Garanti BBVA’nın Türkiye’de 992 farklı şubesi bulunmaktadır. Garanti BBVA hesap kapatma işlemlerinizi yurtiçindeki tüm şubelerden kolayca yaptırabilirsiniz. Yanınızda T.C. nüfus cüzdanınızın olması yeterlidir. Şubeye gitmek için fırsatınız ya da yeterli zamanınız yoksa bir dilekçe yazıp genel müdürlüğe gönderebilirsiniz. Daha kolay bir yöntem ise Garanti internet bankacılığını kullanmaktır. Hesaplar ve Ürünler kısmının altındaki Hesaplarım bölümünden Hesap Kapatma seçeneğine tıklayın. Kapatılmasını istediğiniz hesabı seçtikten sonra Onay butonuna basarak hesabınızı kapatmış olursunuz.

Akbank Hesap Kapatma

Herhangi bir Akbank ATM’si üzerinden hesabınızı kapatabilirsiniz. Bunun için banka ya da kredi kartınızı taktıktan sonra Hesap İşlemleri menüsüne giriş yapmalısınız. Vadesiz Hesap İşlemleri seçeneğinin altındaki Vadesiz Hesap Kapama bölümüne tıklayın. Kartınıza bağlı birden fazla hesap olması durumunda şubeye başvurmanız gerekmektedir. Dilerseniz 444 25 25 numaralı çağrı merkezini arayarak da Bankacılık İşlemleri menüsünden işlem yaptırabilirsiniz. Mevduat İşlemleri ve sonrasında Hareketsiz Hesap Kapama seçeneği sayesinde sesli yanıt sistemi kolayca hesabınızı kapatmanıza yardımcı olur. Ayrıca Akbank hesap kapatma işlemini herhangi bir şubeden de yaptırabilirsiniz.

TEB Hesap Kapatma

Artık kullanmak istemediğiniz TEB hesabınızı internet şubesi aracılığıyla kapatabileceğiniz gibi telefon bankacılığını da kullanabilirsiniz. Hesabınızda para olması durumunda önce onu çekmenizi öneririz. Bu seçeneklere ek olarak CEPTETEB uygulamasını kullanarak TEB hesap kapatma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sol kısımdaki Hesap İşlemleri bölümünden Hesap Kapatma seçeneğine tıklamalısınız. Ayrıca banka şubesinden de kısa bir dilekçe yazarak işleminizi halletmeniz mümkündür.

Vakıfbank Hesap Kapatma

İnternet bankacılığını kullanarak Vakıfbank hesap kapatma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Hesap Kapama bölümü sayesinde TL ya da döviz hesaplarınızı kapatma hakkına sahipsiniz. Hesabınıza bağlı herhangi bir borç olması durumunda ise önce bunu ödemeniz gerekir. Ayrıca kredili bankomat hesapları internet bankacılığı üzerinden kapatılamamaktadır. Bu durumda da en yakın Vakıfbank şubesine başvurarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Benzer şekilde mobil uygulama üzerinden de aynı işlemleri yapabilirsiniz.

Halkbank Hesap Kapatma

7/24 kesintisiz ulaşabileceğiniz çağrı merkezinden üzere Halkbank hesap kapatma talebinizi iletebilirsiniz. Birden fazla hesabınız olsa bile mobil uygulama, telefon bankacılığı ya da internet bankacılığı üzerinden hesabınızı kapatmakta özgürsünüz. Hesapların uzun süre kullanılmadığında kapandığını düşünme gibi yanlış bir algı var. Ancak artık kullanmadığınız hesabınızı sizin talepte bulunarak kapattırmanız gerekir. Bunun için Halkbank şubelerinden de yararlanabilirsiniz.

İş Bankası Hesap Kapatma

Zamandan tasarruf sağlamak istiyorsanız İş Bankası hesap kapatma için internet bankacılığını ya da mobil şubeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca döviz hesaplarını ve vadeli hesapları da bu kanallar aracılığıyla kapatabilirsiniz. İş Bankası’ndaki hesabınız ilk hesabınızsa bu durumda şubeye başvurarak kapattırma talebinde bulunmanız gerekir. Diğer hesaplarınız içinde T.C. kimlik belgesi ile şubeye başvurarak işlem yapabilirsiniz.

Denizbank Hesap Kapatma

Birden fazla hesabınız olması durumunda pratik olduğu için mobil bankacılık ve internet bankacılığını tercih edebilirsiniz. Tek bir hesabınız olması durumunda ya da birden fazla hesap içindeki ana hesabı kapatmak istemeniz durumunda ise internet bankacılığından kapatma seçeneği bulunmuyor. Bu gibi durumlarda Denizbank hesap kapatma işlemi için herhangi bir şubeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Diğer hesaplarınız için ise 444 0 800 numaralı Denizbank çağrı merkezinden de işlem yapabilirsiniz.

Şekerbank Hesap Kapatma

Herhangi bir Şekerbank şubesine başvurarak ya da genel müdürlüğe dilekçe yazarak talebinizi bildirebilirsiniz. Öte yandan Şekerbank hesap kapatma işlemi için internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra Hesaplarım sekmesini kullanarak kapatma yapabilirsiniz. Ancak ana hesaplarınız için şubeye başvurmanız gerekmektedir. Ana hesap olmayan hesapları 444 78 78 numaralı çağrı merkezinden müşteri hizmetlerine bağlanarak da kapattırabilirsiniz.

QNB Finansbank Hesap Kapatma

0850 222 0 900 numarasından telefon bankacılığına bağlanarak QNB Finansbank hesap kapatma işleminizi yapabilirsiniz. Müşteri temsilcisine bağlanmak için sırasıyla Diğer İşlemler -> Bankacılık İşlemleri -> Bilgi Güncelleme adımlarını izlemeniz gerekir. Öte yandan internet bankacılığına giriş yaparak da benzer işlemleri yapabilirsiniz. Eğer isterseniz şubeye başvurarak da hesabınızı kapatma özgürlüğüne sahipsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Kapatma

Banka şubesine giderek Ziraat Bankası hesap kapatma talebinizi iletebilirsiniz. Öte yandan daha pratik bir yöntem isterseniz online bankacılık işlemlerini kullanarak da hesabınızı kapatabilirsiniz. Bunun için telefonunuza gelecek olan güvenlik kodunu girmeniz yeterlidir. Banka hesap kapatma taleplerinde herhangi bir ücret alınmaz. Ayrıca hesabınız kapandıktan sonra varsa mevcut ödemelerinizi başka bir ödeme kaynağına aktarmayı unutmamalısınız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası