Kredili Mevduat Hesabı KMH Nedir?

0

Kredili mevduat hesabı KMH nedir? sorusuna cevabını; sahip olduğunuz vadesiz mevcut hesabınız için tanımlanmış olan, acil durumlarda kullanabileceğiniz bir kredi olarak tanımlanabilir. Mevduat hesabınıza tanımlanmış olan kredili mevduat hesabınızı  dilediğiniz zaman7/24 kullanabiliyorsunuz. Tanımlı bir hesap olduğu için krediden farklı olarak kullanım limiti önceden belirlenmiş olan KMH, hesabınıza tanımlanan ve kullanılabilen bir nakit paradır.

Herhangi bir masrafı veya faizi söz konusu olmadığı için hesap sahibine avantaj sağlar. İsteğe bağlı olarak kullanılan KMH, kullanılmadığında da herhangi bir masraf oluşturmamaktadır. Kredi başvurunuzun değerlendirilmesi gibi bir süre. Olmadan hesabınıza tanımlanan kredili mevduat hesabını dilediğiniz saatte kullanabiliyor olmanızda size sunulan avantajlar arasında yer alıyor.

Kredili Mevduat Hesabı Başvuru

Kredili mevduat hesabı için başvuru yapabilmek için gelir belgeniz ve kimlik belgeniz ile hesabınızın bulunduğu banka şubesine başvurmanız yeterli olacaktır. Maaş ödemesi aldığınız banka şubesine giderek de maaş müşterisi olarak KMH için başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvurunuz sonrasında ilgili banka çalışanı size bir kredili mevduat hesabı sözleşmesi imzalatacaktır. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra hesabınıza tanımlanmış olan kredi mevuatı limitince istediğiniz zaman nakit ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Avantajları

  • Dilediğiniz zaman nakit ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz Mevduat hesabı ile herhangi bir masraf, işlem ücreti veya aidat ödemesi yapmadan maddi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
  • Limitini gelir durumunuza göre belirlediğiniz için limit aşımı gibi olumsuz durumlar ile karşılaşmazsınız.
  • Hesabınıza tanımlı olduğu için herhangi bir şekilde sizden başkası kredili mevduat hesabınızı kullanamaz.
  • Ödemelerinin tamamı için herhangi bir faiz oranı işletilmeden kredili mevduat hesabınızı kullanabilirsiniz. ,
  • Otomatik ödeme talimatlarınız için hesabınızda para bulunmaması gibi olumsuz durumlarda kredili mevduat hesabınızı otomatik olarak kullanabilirsiniz.
  • Sadece mesai saatleri içinde değil mesai saatleri dışında da kullanabileceğiniz kredili mevduat hesabınız için hesap işletim ücreti ödemiyorsunuz.

Dezavantajları

  • Gelir durumunuza göre limit belirlendiği için kredibilitenize göre kredili mevduat hesabı belirleniyor. Belirlenmiş olan limit kadar hesabınız için nakit kullanabiliyorsunuz.
  • Başvuru yapabilmek için müşterisi olduğunuz bankaya giderek başvuru yapmanız gerekiyor. Aksi durumda mevduat hesabı tanımlaması yapılamıyor.
  • Sözleşme imzaladığınız için bankanın koymuş olduğu kurallar geçerli oluyor ve limit artış ve eksilişi bankanın insiyatifinde oluyor.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası