Kapanan Kredi Kartı Nasıl Açılır?

0

Zaman zaman kredi kartları banka ya da kart sahibi tarafından kapatılabilir. Özellikle ödemedeki aksaklıklar kredi kartlarının kapatılmasının en yaygın nedenidir. Ancak bu durum, kartınızın sonsuza dek kapalı kalacağı anlamına gelmez. Elbette borçtan dahi olsa kapanan kredi kartının yeniden açılması mümkündür. Ancak kapanan kredi kartı nasıl açılır, ne zaman açılır ve ne yapmak gerekir gibi sorular müşterilerin kafasını kurcalamaktadır.

Borç Yüzünden Kapanan Kredi Kartı Nasıl Açılır?

Türkiye’de kredi kartı kullanımı son yıllarda oldukça artış göstermiştir. Bu kartlar doğru kullanıldığında oldukça avantajlı olabilmektedir. Yanınızda nakit taşımak zorunda kalmadan ödeme yapabilir, taksitli alışveriş yapabilir ve de puan biriktirebilirsiniz. Ayrıca üye iş yerlerindeki çeşitli kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

Ancak aylık gelirinizi dikkate almadan harcama yapmak, ödeyemeyeceğiniz borçların altına girmek ekstre kesim dönemlerinde sizi zor durumda bırakabilir. Borcu üst üste ödenmemiş kredi kartları banka tarafından kullanıma kapatılır. Kartınızı tekrar açtırmak için öncelikle borcunu tamamen kapatmanız gerekir.

Borcunuzu ödeseniz bile banka, kartınızı tekrardan açtırma talebinizi kabul etmeyebilir. Sonuçta kredi notunuz düşmüş ve bankadaki siciliniz bozulmuştur. Bunun yerine borçlarınızı tamamen kapatıp daha kolay kredi kartı veren bankalara da yönelebilirsiniz.

Yapılandırma Sonrası Kredi Kartını Yeniden Açtırma

Borçlarını ödeyemediğiniz kredi kartından ötürü bankaya yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Aylardır birikmiş olan borçları tek seferde ödemek pek mümkün olmayabilir. Dahası borcunuzu daha fazla ertelemek kredi siciliniz için daha da eksi puan oluşturacaktır. Ancak bankalar yapılandırma olanağı sunarak faiz bedeli alıp borcunuzu taksitle ödeme hakkı tanımaktadır.

Yapılandırma durumundaki kredi kartını borcunuzu henüz ödüyorken açtırmanız mümkün değildir. Hemen hemen hiçbir banka bu süreçte talebinizi kabul etmeyecektir. Karta dair yapmaya yetkili olduğunuz yegane işlem ekstre borcunu ödemek ve borcu kapatmaktır. Ancak sonrasında, yukarıda anlatıldığı şekilde bankanıza başvurarak kartınızın açılmasını talep edebilirsiniz.

İptal Olan Kredi Kartını Tekrar Açtırma

Bazen ATM’de işlem yaparken şüpheli bir işlem yüzünden ya da teknik bir hatadan ötürü ATM kartınızı yutabilir. ATM tarafından yutulan kredi kartı güvenlik sebebiyle iptal edilebilir. Ayrıca daha önce iptal ettirdiğiniz bir kartı ATM’ye takarak kullanmaya çalışmanız da dikkat çekici bir davranıştır. Bu, banka tarafından kartın çalınması ya da kopyalanması teşebbüsü olarak algılanır. Dolayısıyla daha önce iptal edilmiş olan kart ATM’nin kart yuvasına girdikten sonra imha edilir.

Daha önce kendi rızanızla iptal ettirdiğiniz ya da ATM tarafından alınan bir kartı tekrar açtırmak mümkündür. Bunun için de benzer şekilde banka kanalları aracılığı ile başvuru yapıp talebinizi iletmeniz gerekmektedir. Kartınızı farklı bir bankanın ATM’si yutmuş olabilir. Ancak yeniden kart çıkarttırma başvurunuzu kartınızın bağlı bulunduğu bankaya yapmanız gerekir.

Yeni Gelen Kart Açma

Yeni kart başvurusu internet bankacılığı üzerinden yapılabileceği gibi banka şubesinden de yapılabilir. Ancak eski kartınızın aynısı tekrar açtırmak istiyorsanız bunun için başvurunuzu bankadan yapmanız gerekir. Bankaya gittiğinizde bireysel müşteri hizmetleri ile görüşerek kartınıza dair detayları da ileterek talepte bulunabilirsiniz. Yazılı dilekçe ile beyanınız sonrasında banka başvurunuzu işleme alacaktır.

Yeni gelen kart kullanıma tamamen hazır olarak size ulaştırılmaktadır. İptal edilen kartınızın aynısını çıkarttırmışsanız şifre aynı olacaktır. Ancak yeni kart talebi gibi durumlarda şifreniz de değişir. Kart belirttiğiniz adrese gelebileceği gibi bankaya giderek de teslim alabilirsiniz. Elinize ulaşan kredi kartı için şifre belirlemek son derece kolaydır. Bankada personelin yönlendirmesi ile; evinizde ise telefon bankacılığı aracılığıyla yeni şifre alabilirsiniz. Şifrenizi kartınızı ATM’de ilk kullanacağınız seferde de belirlemeniz mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası