Audi PB 18 E-Tron Elektrikli Otomobil Tanıtıldı

0

Audi, California’da düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance organizasyonunda ilk kez konsept bir model tanıttı. Markanın da ”Level Zero” yani ”Seviye Sıfır” ismini verdiği elektrikli otomobil Audi PB 18 E-Tron modelinin kontrolü tamamen sürücü odaklı. Yeni nesil bu otomobilde bu yüzden otonom sürüş teknolojileri yer almıyor. Araca ön kısımdan bakıldığı zaman tam olarak bir spor coupe görünümü bizi karşılıyor. Profilden bakıldığı zaman ise otomobilin aslında 3 kapılı bir hatcback modeli olduğu anlaşılıyor. Otomobilin tavanı arka kısma doğru eğimli bir hat çizerek PB 18 E-Tron’e daha agrasif bir görünüm de kazandırmış. Aracın arka kısımında ise LED farlar tüm aracı tamamen sarıyor.

Audi PB 18 E-Tron Elektrikli Otomobil Tanıtıldı

Audi PB 18 E-Tron‘da toplamda 612 beygir güç üretimi sağlayan 3 adet elektrikli motor bulunuyor. Bu motorlardan biri ön aksa 204 beygir güç verirken diğer iki motorda simultane çalışıyor. Standart sürüşlerde ise otomobil sürücüsüne 680 beygir güç ve 830 Nm tork değeri veriyor. Tüm bu değerlere ek olarak da aracı çok kısa bir süre de olsa 774 beygir güce kavuşturan bir itiş sistemi de bulunuyor. Alman devine göre üretilen bu güç sayesinde PB 18 E-Tron modelinin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 2 saniye civarında olacak. Tüm bu gücü de 95 kWh’lık bir batarya destekleyecek. Tüm bu değerlere rağmen konsept modelin menzilinin de 500 kilometre civarlarında olması hedefleniyor.

Audi PB 18 E-Tron Elektrikli Otomobil Tanıtıldı

Audi PB 18 E-Tron Detayları

Bu kadar etkileyici değerle sahip otomobilin şarj olma süresi de oldukça tatmin edici. PB 18 E-Tron, 800 voltluk şarj sistemi sayesinde ise 15 dakika gibi bir sürede kendini tamamen şarj edebilecek. Buna ek olarak otomobil kablosuz şarj ile de şarj edilebilinecek. Kullanılan elektrikli motorlar tasarrufu arttırmak adına standart fren sistemlerini de kontrol ederek kendi kendini şarj etmeyi başaracak. Standart diskler ve kaliperler ise sadece otomobil de uygulanan çok sert frenlerde devrede olacak.

Audi PB 18 E-Tron Konsol

Bu kadar etkileyici değerlere sahip otomobilin iç kısmına geçtiğimiz zaman ise biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Otomobilin satın alma seçeneklerin de iki veya tek kişilik kurulumlar var. Eğer iki kişilik bir kurulum isterseniz sürücü kabininin arkasında yer alan koruma ortadan kaldırılıyor ve 2. bir kişiye yer açılmış oluyor. Tek kişilik kurulumda ise otomobil tamamen sürücü odaklı hale getiriliyor.

Audi PB 18 E-Tron Konsol

Eğer tek kişilik kurulum isterseniz konsol bölgesi ve sürücü oturma alanı aracın tam ortasına konumlandırılıyor. Bu durum sürücünün ön konsolu tamamen rahatça kontrol etmesini ve yolu daha rahat görmesini sağlıyor. Ön camın içerisine konumlandırılan sanal gerçeklik sistemi de yolun devamı hakkında sürücüye sürekli bilgiler aktarıyor. İki kişilik kurulumda ise yolcu içinde yer açıldığı için sürücü kısmı biraz daha yana kaydırılıyor ve 2. kişi için alan açılıyor. Yukarıda yer alan iki iç tasarımda otomobilin tek ve iki kişilik seçenekte nasıl dizayn edildiğini görebilirsiniz. Arka kısımda ise 470 litrelik bir bagaj kapasitesi bulunuyor. Audi PB 18 E-Tron her ne kadar oldukça etkileyici değerlere sahip olsa da bu otomobilin sadece bir konsept olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Audi PB 18 E-Tron Arka Üst Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası