Kia Rio GT Line İlk Olarak Cenevre’de Görüldü

0

Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösteren bir diğer şirkette Hyundai alt markası olarak bilinen Kia Motors’du. Marka’nın ise fuarda dikkat çeken otomobili Kia Rio GT Line oldu. Performans odaklı otomobiller yerine genellikle binek veya iş bitirici araçlar üreten marka sportif görünümlü ürettiği araçlarına da GT-Line takısı veriyor. Normal modellerine ufak hat ve tasarımsal dokunuşlar yaparak sportif görünüm kazandıran Kia’nın bu modellerdeki son otomobili ise Kia Rio oldu.

Kia Motors, daha önceki dönemlerde de Sportage, Sorento, Picanto ve Cee’d modellerinin ”GT-Line” versiyonlarını üretmişti. Şimdi ise ilk olarak 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda’ sahne alan Kia Rio GT-Line, kendi ailesi içindeki GT-Line serisine katılmış oldu. Rio, 2 adet atmosferik dört silindirli bir motor ve 1 adette turbo beslemeli üç silindirli benzinli motoru ile gün yüzüne çıktı. 1.25 litre ve 1.4 litrelik atmosferik motor seçenekleri 83 ve 98 HP’ye kadar üretebiliyor ve 7 ileri otomatik şanzıman ile de kombine ediliyor. Üç silindirli motor seçeneği ise 1.0 litrelik turbo beslemeli bir yapıya sahip. Bu motorda 118 HP’ye kadar güç üretebilirken 6 ileri manuel şanzıman ile gücünü asfalta en iyi şekilde aktarmayı başarıyor.

Kia Rio GT Line İlk Olarak Cenevre'de Görüldü

Kia Rio GT Line Tasarım

Kia, kendi otomobillerini sportif görünümlere kavuşturmaya çalışsa da iç ve dış tasarımda uyguladığı kendine özgü tasarımı performansın önüne geçiyor. Dış tasarıma ilk baktığınız zaman ön kısımda dikkat çeken parlak siyah ve krom ön ızgara, cam çerçevelerinde uygulanan krom cam çerçeve detayları göz dolduruyor. Ayrıca 17 inçlik alaşımlı jantlar, LED gündüz farları ve kullanılan sis farları, çift egzoz çıkışından, siyah arka spoyler ve yan eşikler otomobile sportif bir görünümün yanında ayrı bir estetik hava da katmış.

Kia Rio GT Line İlk Olarak Cenevre'de Görüldü

Kia Rio GT Line dış tasarım da olduğu gibi iç tasarımda da kendisini kanıtlamış bir model. Oldukça kaliteli malzemelerden baştan yaratılan iç hacim, dış tasarımın estetikliğini iç tasarımla da desteklemiş. Deri ve kumaş kombinasyonu sahip olan koltuklara gri dikiş işlemeler ile farklı bir görünüm kazandırılmış. Altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metalik ve karbon görünüme sahip olan iç tasarım detayları gözden kaçmıyor. İçerisinde bulunduğumuz 2018 yılının bahar aylarında Avrupa pazarında satışa sunulması planlanan Rio’nun Türkiye pazarına ne zaman dahil edileceği ve otomobilin fiyat politikasının ne alacağı şimdilik gizemini koruyor.

Kia Rio GT Line İlk Olarak Cenevre'de Görüldü

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası