Tatil Kredisi Veren Bankalar

0

Bankalar her geçen gün kredi kapsamlarını düzenleyerek müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda daha spesifik hizmetler sunmaktadırlar. Özellikle ihtiyaç kredisi altında müşteriler birçok krediden yararlanabilmektedir. Tatil kredisi de ihtiyaç kredileri kapsamında değerlendirilmektedir. Hemen hemen tüm bankaların tatile gitmek isteyen kişilere yönelik uygun kredi seçenekleri bulunmaktadır.

Bu kredi türü bankalar tarafından özellikle de yaz aylarında verilen kampanyalı kredi türü olarak dikkat çekmektedir. İhtiyaç kredilerinde sağlanan maksimum vade sayısı bu kredi türünde de geçerlidir. Tatil kredisinin en büyük avantajı ise bankaların taksit erteleme imkanı sağlamalıdır. Ayrıca kampanyaları bir ürün olması sebebiyle kredinin sigortası ve masrafları da standart düzeydedir. Bankalar isterlerse oteller, tatil siteleri ve çeşitli acenteler ile birtakım anlaşmalar yapıp farklı kampanyalar da sunabilirler.

Tatil Kredisinde Taksit Erteletme Özelliği

Tatil kredisi sayesinde müşteriler kısa vadede cazip fırsatlardan yararlanabilirler. Kredinizi bankanın sunduğu olanaklar çerçevesinde 3 ay erteleme özelliği ile kullanabilirsiniz. Çektiğiniz tatil kredinizi ödemeye ilk 3 ay sonrasında başlayabilirsiniz. Ödeme konusunda zorluk çekmemek ve gelir düzeyinize göre uygun ödeme planı oluşturmak önemlidir. Bunun için başvuru yapacağınız bankanın bireysel müşteri hizmetleri kısmındaki banka personelinden destek alabilirsiniz. Kredi danışmanları size en uygun ödeme yöntemini önerirken aynı zamanda da bütçe planlamanızı doğru yapmanıza yardımcı olacaktır.

Tatil Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her geçen gün kredi başvurusu yapmak çok daha kolay bir hale gelmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde çağ atlayan bankacılık hizmetleri de her şeyi internetten ya da telefondan yapılabilir kılmaktadır. Artık tüm işlemlerinizi internetten yaparak bakiyelerinizin anında güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde tatil kredisi başvurusu da online olarak ya da telefondan yapılabilmektedir.

Bankalar online kredi başvurusu yaptığınızda öncelikle kredi notunuzu inceler. Talep ettiğiniz tutardan bağımsız olarak tarafınıza sunulabilecek maksimum tatil kredisi limiti kredi notunuza göre belirlenir. Ayrıca notunuz, başvuru sürecinin daha uzun ya da kısa sürmesi üzerinde de etkilidir. Ayrıca tatil kredisi veren bankalar tarafından istenen belgeler de bulunmaktadır:

  • T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi;
  • Düzenli gelir beyanı için maaş bordrosu;
  • İkametgah belgesi ya da adınıza gelen herhangi bir güncel fatura.

Tatil Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Birçok banka tatil kredisi sunsa da faizler ve şartlar bankadan bankaya göre değişmektedir. Genel olarak tatil kredisi veren bankalar maksimum 60 ay vade sunmaktadır.

Yapı Kredi Bankası

  • 36 aya varan vade seçeneği
  • Kefalet zorunluluğu
  • Zorunlu hayat sigortası
  • Mobil uygulama, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, SMS ve şube aracılığıyla başvuru

Akbank ve İş Bankası

  • 60 aya varan vade seçeneği
  • Kefil gösterme zorunluluğu
  • Esnek taksitli ödeme planı
  • Eşit taksitli ödeme imkanı
  • İşCep, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, SMS, ATM ve şube aracılığıyla başvuru

Capital Bank ve Fibabank

  • 36 aya varan vade seçeneği
  • %1,29’dan başlayan faiz oranları
  • Kişiye özel faiz ve vade oranları
  • Teminat ile daha yüksek kredi tutarı ve daha düşük faiz oranı
  • İnternet bankacılığı aracılığıyla başvuru

ICBC Turkey

Bütün bir yıl çalıştıktan sonra siz de sonunda hak ettiğiniz tatile gidebilir ve doya doya eğlenebilirsiniz. Bunun için yeterli bütçeniz olmamasını da dert etmemelisiniz. Bankaların kampanyalarını takip ederek yaz aylarında sunulan tekliflerden yararlanabilirsiniz. Düşük faiz oranları ile yararlanabileceğiniz krediler sayesinde hayal ettiğiniz yerde tatil yapabilirsiniz. Genelde düşük vade sayısı seçildiğinde uygulanan faiz oranı da daha düşük olmaktadır. Ayrıca kefil ve teminat belirtmeniz durumunda daha uygun kredi koşullarından yararlanabilirsiniz. Seçtiğiniz herhangi bir banka için tatil kredisi başvurusu yapabilir ve ödemeye kredinizi kullandıktan 3 ay sonra başlayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası