Jaguar’ın Tasarım Patronu Markanın Geleceği Hakkında Konuştu

0

Merkezi İlgiltere’de bulunan otomotiv devi Jaguar’ın 1999 yılından beri Tasarım kanadının patronluğunu Ian Callum üstleniyor. Eğer markanın araçlarını beğeniyorsanız Ian Callum’a teşekkür etmeniz gerekiyor. Markanın eski retro kalıbını kırmayı başaran ve modellerin modern zamana ayak uydurmasını sağlayan Callum, Jaguar’ın geleceği hakkında açıklamalar da bulundu. Yapılan röportaj sırasın da kendisine XJ’nin 50. yılını kutlamak adına XJ marka yetkilileri de hatırlatılan Callum’a, XJ modelinin geleceği hakkında da sorular soruldu.

Tasarım patronu XJ’nin güncel modelden oldukça farklı olacağını belirtirken, yapılacak olan değişimleri BMW 3 Serisi ile de kıyaslamaktan geri kalmadı. Modelin değişimlerinin büyük ve dikkat çekici olacağını vurgulayan Callum, aracın boyutlarından rahatsız olmasına rağmen, aynı kalıp üzerinden gideceklerini de söyledi. Her ne kadar tasarım patronunun hayalin de daha küçük XJ bulunsa da XJ modeli, sportif ve çekici bir sedan olarak kalmaya devam edecek. Ve yeni XJ’de sürücü odaklı bir otomobil olarak kalmaya devam edecek.

Patron sözlerine ise şu şekil de devam etti; ”Yeni aracımızın dizaynı bir spor otomobil havası vermeli. Çünkü yeni XJ’yi tasarlarken sadece bir sedan modeli olarak düşünmedik. O, müşterilerin içine binip sürmek için can atmaları isteyecekleri bir otomobil. Yeni tasarım bu mesajları içermeli.” dedi. F-Type’ın hakkında da sorulan soruları karşılıksız bırakmayan Callum, şimdilik bu model hakkında kesin bilgiler olmadığını söyledi. Yine de F-Type’ın ortadan motora sahip bir elektrikli versiyon olmasını istediğini de belirtmekten geri kalmadı. Modelin de nasıl görünmesini istediğini C-X75 konsepti üzerinden örneklendiren tasarım patronu, F-Type’ın iç tasarımının da büyük değişikliklere uğraması gerektiğini söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası