Jaguar Land Rover Yeni Bir Fabrika Açtı

0

İngiliz otomotiv üreticisi Jaguar Land Rover markası fabrikalarına bir yenisini daha ekledi. Marka 2020 yılına kadar kendisine 100.000 otomobile kadar üretim yapma hedefi koyduğu yeni tesisini Slovakya’nın Nitra kentin de kurdu. Oldukça modern bir sisteme sahip olan markanın yeni fabrikası Kuka’s Pulse taşıyıcı sistemlerini de bu tesisin de ilk defa kullanacak. Fabrika İngiltere’li şirkete toplam da 1.4 milyor Euro’ya mal olmuş. Marka ayrıca yaptığı açıklamada tesise sonradan da bir otomatik boya atölyesinin de kurulacağını belirtti.

Otomotiv Sektörü Ekonomiyi Canlandırdı

Jaguar Land Rover markasının yeni fabrikası bölge halkını ve Slovakya devletini de oldukça memnun etmişe benziyor. Öyle ki toplamda 3 bin kişinin istihdam edileceği fabrikaya hükümette 130 milyon Euro’luk bir katkı payı vermiş. Son yıllar da mevcut hükümet zaten yatırımlar için bir çok sektör de kolaylıklar sağlıyordu. Uygulanan yeni vergi indirimleri ve teşvikler sayesinde otomotiv, demir-çelik ve elektronik sektörlerin de son zamanlar da Slovakya dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştı. Avrupa ve Asyalı şirketlerin yatırımlarının devam ettiği ülke de Volkswagen, KIA, Peugeot ve Citroen’de yatırımlar gerçekleştirmişti. Yapılan bu ataklar sayesinde otomotiv sektörü ülke ekonomisi için bir lokomotif haline de çoktan gelmiş durumda.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası