Elektrikli Hız Kahramanı: Aspark Owl Ortaya Çıktı

0

2000+ beygirlik gücüyle elektrikli araçların kahramanı ilan edilen Aspark Owl, görücüye çıktı! Üretim süreci halen devam eden Aspark Owl, 2017 yılından bu yana meraklıları tarafından takip ediliyordu. Elektrikli araçlar arasında “Hız Canavarı” olarak tanımlanan modelin gücü 2000 beygirin üstüne çıkabiliyor.

Elektrikli Hiperotomobiller Geliyor!

Elektrikli hiperotomobiller denince akla gelen Japonya’da, iki aracın üretimine devam ediliyor. Aspark’ın Owl modelime eşlik eden;

  • Lotus Evija
  • Pininfarina Battista ve
  • Rimac C_Two modelleri beklentileri en üst seviyede karşılıyor.

Dilimize Baykuş olarak çevrilecek olan Owl serisi, elektrikli araçlar içinde en çabuk hızlanan model olarak dikkat çekiyor. Her yıl Dubai’de yapılan Uluslararası Motor Show’da tüketicilerin beğenisine sunulan araç, fiyatıyla da dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Elektrikli Hız Kahramanı: Aspark Owl Ortaya Çıktı

Dubai Uluslararası Motor Show

Dünyanın farklı ülkelerinden araç ve hız tutkunlarının akınına uğrayan Dubai Uluslararası Motor Show, bu yıl da ilginç tasarımlı elektrikli hiperotomobillerin etkisi altında kaldı. Şu ana kadar sadece 50 adet üretilen Owl, 2,9 milyon Euroluk fiyatıyla yaklaşık olarak 18,33 milyon TL’ye alıcı bulmayı başardı.

Fiyatıyla karşılaştırıldığı zaman 50 adetlik üretimin ne zaman satılacağını tahmin etmek güç olsa da bu alana yatırım yapan firmaların artmasıyla fiyatların makul seviyelere düşmesi bekleniyor. Araç tutkunlarının hayran kaldığı yenilikçi ve yaratıcı tasarım 2017 yılında Frankfurt’ta sergilendikten sonra şimdi de Dubai’de gözler önüne çıktı.

Aspark Owl Özellikleri

İlk prototipin özelliklerini desteklemek için sıkı bir çalışma içinde olan Aspark, aracın 100 km hıza ulaşma süresini 1,69 saniye olarak açıkladı. İsmi Baykuş olmasına karşılık adeta bir ejderha gücüne sahip olan model, 4 elektrikli motoruyla toplamda 2000+ beygir gücü üretiyor. Aracın şu ana kadar ulaştığı en yüksek hız ise 300 km/saat.

Bu özelliğiyle uzmanlar tarafından; Bugatti ve Koeingsegg ile bir tutulan araç, şarj derdini bitirecek batarya özelliğiyle de fark yaratıyor. 800 voltluk bataryaya sahip olan araç, sürüş tarzı ve hızına bağlı olarak uzun süreli ve kesintisiz bir sürüş keyfi vaat ediyor. 2020’nin ilk çeyreğinde yollarda görebileceğimiz Aspark Owl, 14 yıllık Japon ve İtalyan mühendisliğinin elle tutulur bir ürünü olarak düşünülebilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası