2017 Hyundai i20 İnceleme

0

Hyundai’nin yenilenen tasarımı ile bütün gözleri üstüne çekmeyi başaran otomobili 2017 Hyundai i20 modeli sürücüleri kendine hayran bırakmayı başarmış durumda. Etkileyici led entegre projeksiyon tip farları ile hem gündüz hem gece hem daha iyi bir aydınlatma sağlarken estetik görüntüsü ile birlikte dikkatleri kendi üstüne toplamayı başarıyor.

Yeni tasarımında öne çıkan altıgen radyatör ızgarası ve ön sis farları ile Hyundai DNA’sının özelliklerini sergilerken büyük hedeflere doğru sizinle birlikte ilerliyor. Hyundai i20’nin dikkat çekici tasarımı ile 16″ alaşımlı jantlar hem göze hem kalbe hitap ediyor.

Yeni modelle birlikte iç tasarıma olduğu kadar dış görünüşünde de tüm detaylar düşünülmüş. Paronamik geniş siyah cam tavanı ile birlikte asi bir hava katılan araca hem de daha ferah bir yapı kazandırılmış oluyor. Gövde rengi aynalar üzerinde sunulan led sinyaller Hyundai i20’nin kalpleri fetheden tasarımına katkıda bulunuyor. Hyundai i20’nin akışkanlığına vurgu yapan C sütunu ile geçtiğiniz yerlerde bütün gözleri üzerinize çekebilirsiniz.

2017 Hyundai i20 her açıdan etkileyici her açıdan dikkat çekici. Yolda ilerlerken arkanızda bıraktıklarınız sizi konuşacak.. Arka tamponda bulunan difüzör i20’nin tasarımına sportif bir katkı yapıyor. i20’de standart olarak sunulan stop lambalı spoyler sportif arka tasarımı tamamlıyor. Kapılar üzerinde bulunan siyah renkli çıta aracınızın etkileyiciliğini arttıran ince detaylardan. Panoramik cam tavan ile birlikte sunulan karartılmış arka camlar siyah detayları daha da belirgin hale getiriyor.. i20’nin mikro anteni tasarımın her detayının düşünüldüğünün bir ispatı aslında.

Hyundai i20 Tasarım

Hyundai i20’de düşünelen tabiki de dış tasarım değil. Tamamiyle sürücü odaklı yeni kokpit tasarımı herkesin sahip olmak istiyeceği bir iç dünyaya sahip. Kokpitte bulunan her özellik her detay geliştirilmiş özellikler ile tekrar hayat bulmuş ve kolay, kullanışlı yapısı ile tekrar düzenlenmiş durumda. i20’de bulunan tüm bu detaylar iç ve dış özellikler birleşince sınıfındaki standarları aşan bir yapıya ulaşmış durumda.

Hyundai i20’nin şık gösterge paneli ile birlikte gelen anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, kat edilen mesafe ve geçen süre, digital hız göstergesi ile birlikte oldukça şık bir tasarımı bizlere sunuyor. i20 aklımızdaki standart ses konsolunuda yerle bir etmiş durumda. Konsol sadece müzik için değil navigasyon programına sahip türkiye haritası yüklü sisteme sahip ve bunun yanında radyo, dvd, cd, mp3 çalarıda kendi özelliğinde barındırıyor.

Kendi sistemi içinde bulunan ve telefonlarınızı kolaylıkla bağliyacağınız bluetooth sistemi ile birlikte hem telefondan müzik dinliyebilmenize hem de yolculuk esnasında telefon ile konuşmanızada olanak sağlıyor. Sürüş esnasında bir eliniz telefonda olmuyor ve dikkatinizi telefonla konuşurken de yola vermenize olanak sağlıyor. Aynı müzik konsolu sistemi içerisinde Usb/Aux bağlantısı ve SD kart okuyucu özellikleri de Yeni i20’de unutulmuyan detaylar arasında. 2 adet ön, 2 adet arka hoparlörü ve 2 adet tweetler ile oldukça kaliteli ses kalitesi sağlıyor.

Yine bir çok sürücünün muzdarip olduğu konularda biri de dış dikiz aynaları ayarlamaktadır. Hali hazırda bir çok yeni otomobil’de bile sürücü dikkatini tamamen dağıtarak aynaları ayarlamak için büyük çaba sarfediyor. Yeni i20’de elektirikli dikiz ayna kontrol sayesinde sağ ve sol dikiz aynaları kolaylıkla sürücü tarafında bulunan konsol yardımıyla ayarlanabiliyor.

Hyundai i20 Detayları

i20’de standart olarak sunulan yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, sürücü için en uygun direksiyon pozisyonunun seçilmesine olanak tanıyor. i20 içerisindeki krom detaylar aracınızın içinde de yüksek kalitenin göstergesi adeta. i20 tüm detayları düşünmekle kalmıyor, oldukça estetik yapısıyla oldukça şık bir otomobil keyfini sizlere sunuyor. Sınıfında ayrışan genişlikte bir iç hacimle ve tüm yolcularınızın rahatını düşünen üstün bir konfor anlayışına sahip 2017 Hyundai i20 önce kullanıcıları şaşırtacak, sonra kendine bağlayacak gibi duruyor. Unutamıyacağınız bir sürüş deneyimine hazır olun.

Standart olarak sunulan 60/40 katlanabilen arka koltuklar sayesinde zaten geniş olan bagaj hacmini daha da büyütmekte oldukça kolay hale geliyor. Orta konsolunda bulunan kol dayama bölümü ile i20 size üst düzey konfor sunuyor. Ayrıca içerisinde bulunan bölme sayesinde her şey elinizin altında. Bahsettiğimiz i20’nin katlanabilen aynaları aracınızı kilitlediğinizde ve açtığınızda otomatik olarak açılıp kapanabilir durumda. Aracınızdan indikten sonra dikiz aynalarını açmak yada kapatmak için uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Uzun yollara çıkıyorsanız i20’nin en seveceğiniz özelliklerinden biride hız sabitleyici sistemi. i20’deki hız sabitleyici ile konforlu sürüşün tadını çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz. Buna ek olarak i20’de bulunan Hız Limitleyici de aracınızın hızını belirli bir hızı geçmeyecek şekilde ayarlamanıza imkan verecek. Işığın şiddetini ölçerek farları otomatik olarak devreye alan sistem sayesinde size sadece Hyundai i20’nin sürüş keyfini yaşamak kalıyor. Tünellerde, otoparkta ve hava karardığında i20’nin sofistike far grubu yolunuzu aydınlatıyor.

Karanlık bir otoparkta aracınızı park ettiniz ve araçtan çıktınız ama i20 sizi yine yalnız bırakmıyor. Eşlik etme özellikli farları ile siz i20’nizi kilitlediğinizde ve açtığınızda o sizin yolunuzu aydınlatıyor ve size konforu araç dışında bile sunmaya devam ediyor. i20’de kontrol tamamen sizde… Aracınızın içerisinideki havayı standart olarak sunulan manuel klima ile dilediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz. i20, sıcak yaz günlerinde sizi serinletirken, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

i20’de göze çarpan diğer küçük detaylarda; Uzaktan kumandalı merkezi kilit. Soğutmalı ve aydınlatmalı torpido gözü ile i20’de kapı içlerinde standart olarak sunulan cepler, Hyundai i20’de bulunan bagaj içi aydınlatma ile aradıklarınızı bulmak çok daha kolay. Orta konsolda bulunan bardaklık fonksiyonelliği arttırıyor. İçeceğinize ulaşmak istediğinizde i20 size yardımcı olacak.

2017 Hyundai i20

2017 Hyundai i20 Teknik Özellikler

Elektronik Denge Kontrol Programı (ESP) aracın savrulmasına neden olabilecek durumlarda, her tekerlek için fren dağılımı ve tekerlek hızı gibi kontrolleri yaparak güvenli sürüş için sizinle bütünleşiyor. i20’de bulunan Araç Stabilite Yönetim Programı ise asimetrik yüzey (kuru/ıslak) üzerinde meydana gelen ani fren ya da yön değişikliği esnasında aracın yön kontrolünü denetliyor ve size güvenli sürüş için size destek oluyor.

Elektronik Fren Güç Dağılımı (EBD) ve ABS, fren basıncının her tekerlek üzerine uygun biçimde dağıtarak aracın kontrolde kalmasını sağlar. Elektronik Fren Güç ve Destek Sistemi (BAS) ise frenlere uygulanan basıncı artırarak aracın kısa mesafede, kontrollü ve güvenli bir şekilde durmasını sağlar.

i20’de standart olarak sunulan yokuş kalkış destek sistemi frenleri otomatik olarak devreye sokarak yokuş üzerinde oluşabilecek tehlikeli geri kaymaları önlemeye yardımcı oluyor. i20 arka park sensörleri ile geri giderken size sesli uyarı ile yol gösteriyor. Viraj İçini Aydınlatan Farlar i20’de bulunan viraj içini aydınlatan farlar ile dönüşleriniz çok daha kolay, yolunuz çok daha açık… Hyundai i20’de sunulan sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıkları ile sizi çepeçevre koruyor.

Lastik basınç uyarı sistemi ile donatılmış olan i20 sürüş esnasında aracınızın lastik basınçlarına hakim olmanızı sağlar. Hyundai i20 2017 i20’de standart olarak sunulan aktif ön koltuk başlıkları, kaza anında yolcunun boynuna daha yakın mesafede konumlanmış. Boyun yaralanmalarının önlenmesine ve/veya azalmasına etkin biçimde destek olur. Hyundai i20 2017 ailenizin küçük üyeleri için de güvenlik donanımlarına sahiptir. i20, tüm yolcularının güvenliğini düşünür. Standart olarak sunulan emniyet kemeri ikaz sinyali sürücü ve yolcular emniyet kemerini takmadıklarında aktif hale gelir. Immobilizer ve alarm ile araç güvenliği üst düzeydedir. i20’nin ön ve arka disk frenleri ile çok daha etkili frenleme yapabilirsiniz. (1.2 MPi Jump Hariç)

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası