Volkswagen Passat Artık Skoda Tarafından Üretilecek

1

Son zamanlarda Volkswagen tarafından elektrikli araçlarla ilgili neredeyse her gün yeni bir gelişme duyar olduk. Alman devi neredeyse tüm ilgisini ve dikkatini elektrikli modellere vermiş desek sanırım yalan olmaz. Yatırımlar hız kesmeden devam ederken haliyle Volkswagen’de üretim faaliyetlerini ve üretim kapasitelerini dikkatli şekilde tekrardan gözden geçirmek zorunda. Öyle ki geçtiğimiz gün yaptığımız haber de markanın Zwickau tesisini elektrikli araç fabrikasına dönüştüreceğini duyurmuştuk. Bir kaç gün önce Volkswagen, Emden ve Hanover tesislerinin de 2022 yılına kadar aynı işlemden geçip elektrikli araç fabrikasına dönüşeceğini duyurdu.

Hal böyle olunca markanın tekrardan üretim planlaması içinde olması gerekiyor elbette. Alman Handelsblatt gazetesinde geçtiğimiz hafta yer alan haberde ilk olarak gündeme gelen Passat’ın Skoda fabrikasında üretileceği söylentisi nitekim Volkswagen tarafından doğrulandı. Marka tarafından alınan bu karar ticari açıdan her ne kadar mantıklı olacak olsa da, modelin “Made in Germany” etiketi altında üretilmeyecek olması bir çok müşterisini üzebilir. Şu anda modelin üretildiği tesis Almanya’nın Emden şehrinde yer alıyor ve 1964 senesinden beri faaliyet gösteriyor. Tesiste Passat Sedan haricinde de GTE modeli, Passat Wagon versiyonu ve Arteon modelinin de montajı yapılıyor.

Volkswagen Açıklaması

Alman üreticisi Handelsblatt gazetesinde yer alan haberden sonra bir basın bülteni yayınladı. Basın bülteninde yer alan açıklamalarda Volkswagen Passat modelinin artık Skoda fabrikasında üretileceği doğrulandı. Açıklama ise tam olarak şu şekilde; ”Markamızın en sevilen modellerinden birisi olan Volkswagen Passat modelinin tüm versiyonları artık Grup çatısı altında bulunan Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’nde bulunan fabrikasında üretilecek. Tüm Passat versiyonları artık 2023 yılından itibaren geçerli olmak üzere Skoda Superb ve Kodiaq modelleri ile birlikte üretim bandından inecek. Hali hazırda bu fabrika da üretimleri devam eden Skoda Karoq ve SEAT Ateca modellerinin üretimi ise artık Volkswagen Grubu’nun bir başka fabrikasına taşınacak.”

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Ahmet diyor

    Yeni bir Alman efsanesi olan Passat’ın sonuna geliyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası