Yeni Tesla Roadster Artık Anahtarsız Çalışabilecek

0

Ünlü elektrikli otomobil üretici olan Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, 2020’de piyasaya sürülmesi beklenen Yeni Tesla Roadster adlı araçla alakalı açıklama yaptı. Buna gere aracı çalıştırmak için herhangi bir anahtara gerek kalmayacak.

Teknik odaklı videolarıyla gündeme gelen Youtuber Marques Brownlee, Twitter üzerinden Elon Musk’a yönelik bir soru sordu. Sürücünün yanıbaşında anahtar koyulabilecek bir yer isteyen Youtuber aldığı cevapla şoke oldu. Buna göre Tesla şirketinin kurucusu araçlarını çalıştırmak amacıyla fiziksel bir anahtara ihtiyaç duymayabileceğini söyledi. Buna göre Youtuber beklediği cevaptan çok daha fazlasını almış oldu.

Tesla Motors’un Tesla Roadster Aracı Hakkında Bilgiler

2008 ila 2012 arasında üretilen Tesla şirketinin orijinal modeli olan Roadster’in yükseltilmiş bir sürümü olan Tesla Roadster 2017 yılında tanıtılmıştı. Yeni tanıtılan bu Tesla sürümü sıfırdan yüz kilometreye yalnızca 1.9 saniyede çıkabiliyordu. 200 bin dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan elektrikli araç, geçtiğimiz yıl uzaya fırlatılmıştı. 2017 yılında SpaceX şirketine ait Falcon Heavy roketiyle uzaya fırlatılan elektrikli otomobil kitlelerce tanınmıştı.

Elon Musk yaptığı açıklamada aracı çalıştırmak için herhangi bir fiziksel bir anahtara ihtiyaç duyulmayacağını söyleminin gerçek olup olmadığı bilinmiyor. Son yıllarda dijital araba anahtarlarının son dönemde oldukça fazlalaştığını biliniyor. Bu anlamda Tesla’nın bu tür bir anahtar tasarımını kullanabileceği gözle bakılıyor. Musk, araçları hakkındaki bilgilerden ilk kez konuşmuyor.

Yeni Tesla Roadster İle İlgili Yapılan İlginç Açıklamalar

Musk, geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamada, gelecekteki Tesla araçları hakkında bilgiler verebileceğini söyledi. Daha önce yaptığı açıklamalarda aracı büyük oranda kişiselleştirebilecek çeşitli özelliklerle geleceğini söylemişti. Aracın korna seslerini kişiselleştirebileceklerini söylemişti. Klasik korna seslerinin osurukla veya keçi sesleriyle özelleştirebileceklerini aktarmıştı. Bunlar tam da Musk’tan beklenilecek inovasyonlar.

Yeni Tesla Roadster aracının 2020 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak Model S’nin de aynı yılda piyasaya girecek olması bu aracın piyasaya sürülüş tarihini de değiştirebilir. Buna göre araç 2020 değil de 2021 yılında piyasaya sürülebilir. Buna daha yüksek ihtimalle bakılıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası