Hyundai Yeni Santa Fe Tüm Detayları İle Kusursuz

0

Muhteşem bir SUV’un karakteri ve lüks bir sedanın çok yönlülüğünün birleştiği Hyundai Yeni Santa Fe gücü ve muhteşem Hyundai teknelojisi ile Yeni Santa Fe’de yeniden hayat buluyor. Sofistike, atletik bir stile sahip olan  Santa Fe, sessiz ve güçlü motoru sayesin de dikkatlari üzerine çekmeyi başarmış durumda. Konforlu ve rahat sürüş keyfini Santa Fe sürücüleri ile buluşturan Hyundai’nin yeni aracını detaylıca inceliyelim..

Yeni Santa Fe’nin stili, çekici ve uyumlu kısımlardaki belirgin şekiller ve hatlar ile tanımlanıyor. Yeni Santa Fe’deki tüm detaylar genel kalite ve zarafet algısına katkı sağlamakta. Arka tamponun alt kısmı dayanıklı şekilde tasarlanan plaka ile koruma altına alınmış. İkizkenar yamuk şeklindeki egzoz çıkışları Yeni Santa Fe’nin arka kısmına sportif bir görsel not ekliyor.

GENEL

  • Kategori: SUV
  • Ürün Tipi: 2.0 CRDi Dizel 6 İleri Otomatik Shiftronic
  • Model Adı: Santa Fe (2017 MY)
  • Koltuk Sayısı: 7

MOTOR

  • Motor Tipi: 2.0 CRDi
  • Motor Silindir Hacmi: (cc) 1.995
  • Maksimum Hız: (km/saat) (kph) 200
  • Maksimum Güç: (ps / rpm) 185 / 4000
  • Maksimum Tork: (Nm / rpm) 400 / 1750~2750
  • Hızlanma: (0 – 100km/sn) (0-100 kph) (san.) 10,4
  • Silindir Adedi: 4
  • Silindir Sübabı: 16

ŞANZIMAN

  • Şanzıman Tipi: 6 İleri Otomatik Shiftronic AWD
  • Tipi: 16 Supap Turbo Intercooler E- VGT (Elektronik Değişken Geometrili Turbo Şarj)

SUSPENSİON

  • Ön: Bağımsız Mac Pherson tipi, helezon yaylar ve denge çubuğu
  • Arka: Çok nokta bağlantılı helezon yaylar ve denge çubuğu

YAKIT TÜKETİMİ

  • Yakıt Tipi: Dizel
  • Yakıt Tüketimi (Şehir İçi) (litre / 100km): 8.1
  • Yakıt Tüketimi (Şehir Dışı) (litre / 100km): 6.0
  • Yakıt Tüketimi (Ortalama) (litre / 100km): 6,7
  • CO2 Emisyonu (Ortalama CO2 Emisyonu) (g/km): 177
  • Yakıt Deposu Kapasitesi (litre): 64

Ayrıca gördüğünüz, hissettiğiniz, dokunduğunuz ve algıladığınız her şeyden etkileniyor. Yeni Santa Fe’nin iç kısmı zarifçe işlenmiş yüksek kaliteli derilerin ve yumuşak hissiyatlı malzemelerin birleşiminden oluşuyor. Hangi iç döşeme paketini seçerseniz seçin, lüks ambiyans kendini gösterecek yapıda tasarlanmış durumda. Baş üstü konsolu, harita okuma ışıkları ve güneş gözlüğü bölmesine ek olarak, açılabilir panoramik cam tavan ve akıllı bagaj kapağı kumandalarına da ev sahipliği yapıyor Yeni Santa Fe.

AUTO-UP özelliği sayesin de herhangi bir engel ile karşılaşıldığında hemen tekrar açılan yüksek konforlu bir “tek dokunuş” kumanda işlevidir. Kapı eşiklerinde oluşabilecek çizik, sürtme ve taş izlerine karşı sağlam bir koruma. Yeni Santa Fe ile sunulan tüm motorlar Avrupa’daki sürüş koşullarına uygun güç ve verimlilik değerlerini sağlayacak şekilde özel olarak ayarlanmış.2.0 CRDi VGT’li Dizel Motor’a sahip Yeni Santa Fe; Değişken Geometrili Turbo 2.0 CRDI dizel motor 5.500 devirde 185 beygir güç ve 2.750 devirde 41,0 kg.f (400 Nm) maksimum tork sağlıyor.

Hyundai Yeni Santa Fe 2017 Özellikleri

Gelişmiş viraj çekiş kontrol sistemi ATCC, torku en çok tutunma sağlayan tekerleklere aktararak (tork yönlendirme), güvenlik ve viraj performansını artırıyor. Ayrıca viraj içinde kalan arka tekere de gerekli durumlarda fren uygulamakta. Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) ile birlikte, viraj alma esnasında hem çeviklik hem de stabilite sağlamakta.

Yeni tasarımlı MacPherson süspansiyon sistemi hızlanma ve frenleme esnasında daha iyi sürüş konforu ve stabilite sağlamakta. Çok nokta bağlantılı arka süspansiyon daha konforlu bir sürüş sağlarken diğer sistemlere oranla daha az yer kaplar, böylece arka yolcuların konforu için daha çok hacim sunmakta. Sensörler tüm tekerleklerin dönüş hızlarını sürekli olarak izlemekte. Bir veya daha çok tekerlekte çekiş kaybolduğunda, çekişi ve kontrolü tekrar sağlamak için tork yeniden dağıtılıyor. Üstelik düşük sürtünmeli yollarda bile..

Standartlara uygun ISOFIX çocuk koltukları kolay ve güvenli şekilde takılıp çıkarılabilir. 7 hava yastığı sistemi; sürücü diz hava yastığı, ön hava yastıkları, ön kısımda bulunan iki adet yan hava yastığı ve yan kısımlarda boylu boyunca konumlandırılmış olan iki perde hava yastığından oluşmakta. Sistem acil frenleme durumunu anında algılayarak frenleme esnasında ekstra güçlü mekanik basınç uyguluyor. Sistem lastiklerdeki basıncı görüntülüyor ve uyuşmazlıklar gösterge paneline aktarılarak sürücüye gösteriliyor..

Yeni tüm Hyundai modellerin de olduğu gibi Yeni Santa Fe’de de el frenini tek dokunuş ile devreye alınıyor ve devreden çıkarılıyor. Akıllı anahtar / Çalıştırma düğmesi sistemi sayesinde anahtarınızı cebinizden çıkarmadan otomobilinize binebilir, bir düğmeyle motoru çalıştırabilir ve durdurabilirsiniz. Akıllı anahtar ve çalıştırma düğmesiyle aracınızı çalıştırmak çok daha pratik. Otomatik buğu çözücü, ön camda buğulanma tespit edildiğinde sistem otomatik olarak klimayı çalıştırarak görüşün korunmasını sağlamakta.

Statik Viraj Aydınlatma karanlık ortamlarda dönüş yaparken döndüğünüz yöne doğru bir aydınlatma sağlayarak dönüşlerinizi çok daha güvenli hale getirir. Karanlık yollarda ve göremediğiniz kör noktaları böylelikle rahatca görebilirsiniz. Ön camın alt kısmındaki ısıtıcı elemanlar donmuş silecekleri hızlıca çözer. Siz de yolunuza odaklanır ve Yeni Santa Fe’nin tadını çıkarırsınız. Aracın DC voltajını otomatik olarak 220 V AC’ye çeviren inverter sayesinde tüm cihazlarınız ile bağlı kalırsınız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası