Dijital araçlar (Jbilou), kamyoncuların sağlığını takip ediyor

Araştırmalar, kamyon sürücüleri arasında kalp hastalığı, diyabet, obezite, hipertansiyon, uyku apnesi, hiperkolesterolemi ve sırt ağrısının yaygın olduğunu gösteriyor. Daha da korkutucu olan haber ise, her iki kamyon şoföründen birinin yukarıdaki hastalıklardan veya erken ölüme yol açabilecek durumlardan en az birinden muzdarip olması. Moncton Üniversitesi araştırmacısı Dr. Jalila Jbilou, kamyoncuların sağlığını daha derinlemesine araştırmak istedi.

0

Jbilou, “Sağlıklarıyla ilgilenmeye istekli olmaları, bu projede bizim için itici güçtü” dedi.

Kamyoncular, Jbilou’ya doktora gitmek için bir iş gününü bile kaçırmak istemediklerini söyledi, o da hizmetleri uyarladı. Ekibi, sürücülere bir akıllı telefon, akıllı saat, kan basıncı monitörü, kan şekeri monitörü, termometre, direnç bantları ve stres topları ile İngilizce ve Fransızca eğitim materyalleri sağladı.

2025’te tamamlanması planlanan Truckers’ Health Adaptive Technology (THAT) projesi, sürücünün fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlığını araştırıyor. Katılımcılar, çoğunlukla ağızdan ağza, Haziran 2024’e kadar işe alınıyor ve rastgele bir deney veya kontrol grubuna atanıyor.

Deney grubundakiler, tüm hizmetlere erişebilir. Kontrol grubundaki kişiler mevcut mevcut hizmetleri kullanır. Jbilou, “Mevcut hizmetler kapsamında karşılaştıkları zorlukları anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kontrol grubundaki bir sürücünün önemli sağlık sorunları varsa, deney grubuna alınır ve yerine başka bir sürücü alınır.

Sürücüler görüntülü konferans yapabilir, arayabilir veya metin yazabilir

Disiplinler arası klinik, bir doktor, eczacı, meslek terapisti ve sosyal hizmet görevlisi ile işbirliği yapan bir hemşire tarafından yönetilir. Sürücüler hemşireyle cep telefonu platformu aracılığıyla bağlantı kuruyor, görüntülü konferans, telefon görüşmesi veya metin yoluyla etkileşim kuruyor.

 Jbilou, “24 saat içinde bir randevu ayarlanıyor, bazen aynı gün veya mümkünse bir sonraki gün olabilir” dedi.

Sürücüler GPS ile takip edildiğinden acil bir durumda arayabilir ve hemşire onları en yakın servise yönlendirebilir.

Jbilou, “Acil durumlar ve komplikasyonlar erken harekete geçilerek önlenebilir. İnsanlar daha sağlıklı ve kronik bir durumu olsa bile kontrol altına alınıyor ve bu kadar çok hizmete ihtiyaç duymuyor.”

Eğitim materyali, yolda aktif yaşam hakkında özel bilgiler sağlar. Egzersizler, sağlanan stres topları ve direnç bantları kullanılarak açıklanır.

 

Egzersiz yapmak için su şişelerini kullanın

Ağırlıkların kullanıldığı egzersizler var ve sürücülere kamyonda ağırlıkları yoksa bunun yerine su şişelerini kullanmaları söyleniyor. Antrenmandan sonra bu suyu içmeleri tavsiye edilir. Sürücüler, idrar yapmalarına neden olduğu ve durmak istemedikleri için çok su içmek konusunda isteksizdirler. “Su içmemenin sağlıksız olduğunu anlattık” diye açıkladı.

Ayrıca katılımcılardan gelen talepler üzerine geliştirilen boyun ve bel ağrısı için iki kılavuz bulunmaktadır. Yakında, dört tıp öğrencisi sürücülerin hemoroit ve kabızlıktan nasıl kaçınabilecekleri üzerinde çalışacak.

Bir gün, üç gün ve bir hafta veya daha uzun süren geziler için sağlıklı yemek seçenekleri listelenir. Sürücüler ayrıca, buzdolabı olsun ya da olmasın, nasıl yiyecek alışverişi yapacakları konusunda da eğitiliyor. Fiyatlara değinilir ve sağlıklı gıdanın maliyeti yoldaki sağlıksız seçeneklerle karşılaştırılır. Aşırı kahve ve gazlı içecek tüketimi ile sigara ve uyuşturucu eğitimi hakkında da bilgiler var.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası