Tamamen Elektrikli Smart EQ Satışa Sunuldu

0

Tamamen elektriklenen Smart EQ modeli kasım ayı itibariyle ülkemiz de satışa sunuldu. Elektrikli model de Lityum-iyon bataryalar aracın tüm modellerin de standart olarak yer alacak. Otomobilin bataryası ise standart ev prizlerin de bile %10’dan %80 seviyesine ise sadece 6 saatte gelebilecek. Türkiye’ye özel de dahili 22 kW’lık şarj dönüştürücü yer alacak. Sunulan bu üç fazlı şarj ünitesi ile birlikte sürücüler araçlarını evlerin de ve şarj istasyonların da 40 dakikadan daha az bir sürede şarj edebilecek.

Arka itişli bir sisteme sahip olan elektrikli otomobil, gücünü sabit bir aktarma sisteminden alarak 81 beygirlik bir güç üretimine sahip olacak. Yüksek bir itiş gücünü asfalta en iyi şekilde aktaracak olan Smart, ilk hareket anından itibaren de 160 Nm değerlerine ulaşabilecek. Küçük olmasına rağmen yüksek performansa sahip olma olanağı sunan lityum-iyon bataryaların toplam menzili ise 160 civarında olacak. Marka tarafından belirtilen maksimum hız değeri ise 130 km/s. Tabi ki bu değer de aracın bataryasının daha verimli olması için bir elektronik limitleme bulunuyor.

Tamamen Elektrikli Smart EQ Satışa Sunuldu

Tamamen elektriklenen Smart EQ modelin de sadece bir tek dişli bulunuyor. Bu da otomobilin vitessiz bir model olması anlamına geliyor ve şehir içi sürüşler için sürücüsüne muhteşem bir kolaylık sağlıyor. Geri hareketler için de motor dişlileri tersine doğru harekete geçiyor. Otomobilin içten yanmalı kardeşlerinden hiç bir geri kalır yanı da bulunmuyor. Aynı kıvraklıklar ve dönüş kabiliyetleri elektriklenen yeni modelde de bulunuyor. Ayrıca marka yeni elektrikli modeli için de oldukça geniş bir kişiselleştirme seçeneği sunuyor.

Tamamen Elektrikli Smart EQ Satışa Sunuldu

Smart EQ Fiyatları

Otomobilin enerji sistemini tasarrufunu maksimum da tutmak için ve belirtilen menzil değerlerini koruması için araç ön iklimlendirme ile donatılmış. Sürücüler bu sayede araçlarının ortam sıcaklığını araçları şarj olurken ayarlama fırsatı buluyor. Bu sayede sürücü aracına bindiği zaman istediği gibi onu sıcak veya soğuk ve serin bir hava karşılayabiliyor. Elektrikli modelde standart modeldeki gibi zengin bir donanım ve opsiyon seçeneğine verilmiş. Gelin detaylara ve fiyat politikasına biraz daha yakından bakalım.

Otomobil de güç göstergesi ve batarya göstergesini bulunduran sistemler her modelde standart olarak sunulmuş. Isıtmalı yapıdaki direksiyon ve beraberin de gelen kış paketi sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor. Yine opsiyon olarak sunulan elektrikli sürüş tasarım paketi ile birlikte müşteriler otomobili daha özgün bir görünüme kavuşturabiliyorlar. Smart BRABUS sayesinde de müşteriler kişiye özel renk ve özel donanım seçeneklerini de istediği şekilde ayarlayabiliyor. Malesef ki otomobilin fiyat politikası kendi boyunu biraz aşıyor. Smart EQ Fiyatları ülkemiz de 156.600 TL’den başlayan, başlangıç fiyatları ile birlikte satışa sunulmuş durumda.

Tamamen Elektrikli Smart EQ Satışa Sunuldu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası